El Museu de Ciències Naturals la Tela s'amplia amb un edifici de més de 2.000 metres quadrats

El nou espai acollirà sales d'exposicions, el planetari, sala d'actes, magatzems, tallers i zones tècniques per a la investigació

14 de Març 2011
+

Les obres d'ampliació del Museu de Ciències Naturals la Tela es van iniciar el febrer de 2010 i consisteixen en la construcció d'un edifici de 2.055 metres quadrats que està connectat amb la seu del Museu dedicat, des de 1987, a la conservació, l'estudi i la divulgació de les ciències naturals. El nou edifici incorpora en planta baixa el vestíbul de recepció, la sala d'exposicions temporals i un espai per a nens. Des de la planta baixa es produeix una relació visual directa amb el jardí del Museu. A la planta soterrani hi ha el vestíbul, la sala polivalent, el dipòsit general, el taller de preparació, recepció i catalogació, i el magatzem. En planta primera la sala d'exposició permanent i el planetari.

Aquest projecte de reforma i ampliació compta amb una subvenció del FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional) de 410.000 euros, i una altra del Ministeri de Política Territorial y Administración Pública, de 378.000 euros.

Més espai per a la investigació

Una de les activitats principals del Museu de Ciències Naturals la Tela és la recerca científica que es porta a terme en diferents àrees d'investigació: petits mamífers, papallones, ratpenats i la descoberta d'una nova espècie d'amfibi, el Tritó del Montseny.