Mostra de documents i tertúlia amb motiu del Dia Internacional dels Arxius

Aquest any, activitats emmarcades en el 75è aniversari del bombardeig de Granollers durant la Guerra Civil

03 de Juny 2013
+

Els dies 5 i 6 de juny, l'Arxiu Municipal de Granollers (carrer de Sant Josep, 7) acollirà dues activitats programades amb motiu del Dia Internacional dels Arxius, que es commemora el 9 de juny. D'aquesta manera, celebrarem el dia instaurat pel Consell Internacional d’Arxius per commemorar la fundació d’aquest organisme, l’any 1948, a Paris.

En aquesta ocasió, les activitats programades s'emmarquen en la commemoració del 75è aniversari del bombardeig de Granollers durant la Guerra Civil, el 31 de maig de 1938. Es tracta d'una mostra de documents i d'una tertúlia, vinculades, a més, a la figura del músic i compositor Josep Maria Ruera, coincidint amb el 25è aniversari de la seva mort -també el 31 de maig-, l'any 1988, a Granollers.

Aquesta és la programació:

  • 5 de juny, de 16 a 18.30, i 6 de juny, d'11 a 13 hores. Mostra de documents al voltant del bombardeig i documents del músic Josep Maria Ruera.

Vine a visitar l'Arxiu i a veure-hi la selecció de documents representatius d'un dels episodis més tràgics del passat de Granollers; descobreix la repercussió del bombardeig dies després dels fets. També podràs escoltar les entrevistes realitzades a persones que van viure aquests fets i conèixer alguns documents personals del músic granollerí Josep Maria Ruera.

  • 6 de juny, de 17 a 18.30 hores. Tertúlia “La vida quotidiana a Granollers abans del bombardeig” amb la presència de Maria Assumpció Ruera Casademunt, filla de Josep Maria Ruera.

Tertúlia sobre com es vivia a Granollers abans del bombardeig i tot el que va representar aquell tràgic esdeveniment per a la vida granollerina, amb el testimoni de Maria Assumpció Ruera Casademunt, filla d'un granollerí il·lustre, el músic Josep Maria Ruera.