Més de 25.000 persones són usuàries de les sales de reunions d'equipaments públics i privats de la ciutat

Granollers es posiciona com a seu de reunions i congressos. El proper 14 de juliol la ciutat acollirà el I Fam-Trip de turisme de reunions de Granollers. Una trobada professional, que compta amb el suport i l'assessorament del Barcelona Province Conventio

02 de Juliol 2010
+

L’Ajuntament de Granollers coordina un grup de treball estable entre representants dels hotels, del Gremi d’Hoteleria i Turisme, de la Cambra de Comerç, del Consorci de Turisme del Vallès Oriental i de la Diputació de Barcelona que analitza l’activitat generada a les sales públiques i privades en l’àmbit del turisme de reunions i de negocis. L'anàlisi s'ha centrat en les dades facilitades pels 7 hotels de Granollers que disposen de sales de reunions i de 8 equipaments públics i privats de la ciutat que tenen espais per a fer reunions i trobades.

El resultat de l'activitat del mercat del turisme de reunions i congressos a Granollers durant l'any 2009 conclou que s'han fet 564 trobades amb 25.896 usuaris, els mesos de novembre i març són els més actius i el 14 % de les trobades, unes 80, tenen una durada de més d'un dia. Una altra dada analitzada, en aquesta ocasió, en els establiments hotelers conclou que de mitjana són 65 els dies a l'any que es contracten sales per a reunions i que el percentatge de temps d’ocupació del conjunt de les sales sobre el total anual màxim possible és del 17,42 %.

La valoració d’aquestes dades és que Granollers disposa d’una quantitat molt important de sales de reunions, que el nombre de sales de reunions s’ha incrementat els últims anys per l’obertura de nous hotels i nous equipaments públics. Que les sales de Granollers generen un volum d’activitat que, tot i ser molt elevada, encara pot incrementar-se molt més, així com la qualitat de les instal·lacions d’algunes sales i dels serveis complementaris a les reunions.

El grup de treball es proposa, a mig termini, realitzar diverses accions de promoció en el sector del turisme de reunions, i de fires i congressos per incrementar la quantitat d’operacions contractades i la qualitat del servei als clients, aprofitant la capacitat d’acollida de visitants que té la ciutat a partir de la suma de les infrastructures públiques i privades. Aquestes accions de promoció inclouran equipaments com el Teatre Auditori i Roca Umbert Fàbrica de les Arts, equipaments que poden acollir el turisme de reunions i congressos.