Marçal Itarte representarà Granollers en la conferència internacional de joves per la pau a Hiroshima

Aquest jove becat participarà en el 70è. aniversari del bombardeig d'Hiroshima perquè Granollers forma part de l'executiva mundial d'alcaldes per la pau

15 de Juny 2015
+
Al mig, Marçal Itarte, flanquejat per la regidora de Programació i processos estratègics, Alba Barnusell, l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, i Carme Barbany, cap d'àrea de planificació estratègica i ciutadania
Marçal Itarte Aguiló, de 25 anys, és el guanyador de la beca que va convocar l'Ajuntament de Granollers per representar la ciutat en una trobada internacional de joves per la pau, que tindrà lloc entre el 4 i el 14 d'agost a Hiroshima. 
La convocatòria s'adreçava a joves d'entre 16 i 25 anys que acreditessin un bon coneixement del projecte de pau de Granollers i desitgessin participar en aquesta conferència. Aquesta beca, que ofereix la ciutat d’Hiroshima (Japó), cobreix el viatge i l’allotjament d'aquest jove.
 
Es van presentar un total de 8 candidatures i un jurat format per Jordi Armadans, director de Fundipau; Carme Clapés, ex-professora de l'IES Antoni Cumella i Carme Barbany, en representació de Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau, va ser l'encarregat de valorar els treballs. El jurat va valorar el coneixement i defensa del projecte de pau de Granollers, les propostes de difusió de la conferència i les seves conclusions, així com la capacitat de comunicar-se en anglès. 
 
El proper 6 d'agost farà 70 anys que la ciutat d'Hiroshima va quedar totalment destruïda pel llançament de la bomba atòmica. Tres dies més tard, el 9 d'agost, Nagasaki va patir un nou bombardeig atòmic. Cada any, el mes d’agost, coincidint amb la commemoració d'aquests fets, s’organitza en una de les ciutats una conferència internacional de joves. Hi assisteixen persones de tot el món per aprofundir en el coneixement del que van significar els bombardejos atòmics de 1945, escoltar els testimonis de les persones que van patir-los i compartir durant uns dies les seves reflexions sobre com construir una pau mundial duradora. 
Enguany la Conferència tindrà lloc a Hiroshima i aquesta ciutat, líder de la xarxa Mayors for Peace, ha convidat a participar-hi joves representants de les ciutats que formen part de l'executiva d'aquesta organització. Granollers forma part de l'executiva de “Mayors for Peace”, una xarxa formada per 6.700 ciutats d'arreu del món, i el seu alcalde n’és un dels vicepresidents.
 
Com a ciutat bombardejada, Granollers comparteix projectes amb Hiroshima i Nagasaki i ha mostrat la seva solidaritat amb les dues ciutats en nombroses ocasions. La darrera va ser amb motiu de l'exposició Hiroshima-Nagasaki, 70 anys de la bomba atòmica, que es va poder veure a Barcelona i a Granollers a principis d'aquest any, a l'entorn de la qual es van organitzar nombroses activitats.