Manresa, Viladecans, Granollers, Vic i Sant Cugat s’uneixen en l’associació Els Teatres Amics

"Els Teatres Amics”, que està formada pel Teatre Auditori de Granollers, el Kursaal de Manresa, el Teatre-Auditori Sant Cugat, Atrium Viladecans i L’Atlàntida de Vic, té per objectiu principal fer-se sentir amb una sola veu davant d’institucions i altres

27 de Febrer 2013
+

S’ha constituït l’Associació d’Espais Escènics Municipals de Catalunya, “Els Teatres Amics”, formada pel Teatre Auditori de Granollers, el Kursaal de Manresa, el Teatre-Auditori Sant Cugat, Atrium Viladecans i L’Atlàntida de Vic. Els alcaldes dels cinc municipis integrants d’aquesta nova associació han presentat el projecte.

El president de l’associació i director de l’Atlàntida de Vic, Lluís Vila d’Abadal, ha explicat quin és el sentit de l’associació, els objectius de la qual són:

•    Defensar els interessos comuns davant de les administracions i el sector de les arts escèniques i la música.
•    Millorar les condicions dels teatres a través de la coordinació  de les programacions escèniques i musicals
•    Fomentar intercanvi de recursos i experiències, com a forma de creixement.
•    Col·laborar en la producció de continguts escènics, musicals i d’estratègies de màrqueting, ajustant-los a les necessitats i possibilitats particulars.
•    Actuar com a central de compres
•    Posicionar els Teatres Municipals en la cultura del país.

Després, els alcaldes de cada un dels municipis han destacat, en les seves intervencions, alguns dels aspectes transcendents d’Els Teatres Amics. L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha remarcat “la importància de trobar el punt mig entre la capitalitat de Barcelona pel que fa a la cultura i el del territori, que amb aquesta nova associació queda prou ben representat”. L’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, ha declarat que “els teatres són bastant més que sales amb escenaris i cadires per als espectadors, formen part d’una sòlida indústria cultural que és molt important matenir i consolidar encara més”.

De la seva banda l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, ha parlat dels diferents vessants que abasten els teatres municipals, i ha afegit que “els Teatres Amics són cultura, educació, punt de trobada i d’intercanvi de la ciutadania. Són una eina imprescindible per exercitar la musculatura de la societat catalana”. L’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal ha posat en valor “la unió i la voluntat de sumar d’Els Teatres Amics” que, segons Vila d’Abadal “servirà per equilibrar la vida cultural del país”.

Per últim, l’alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa ha subratllat el fet que “Els teatres Amics ens ajuden a recuperar els valors que aporten les humanitats a la ciutadania. Entenem que l’accés a la cultura ha de ser a l’abast de tothom i els teatres municipals treballem de fa anys en aquest camí. Els Teatres Amics ens ajudaran a posar-hi l’accent encara més”.

Els Teatres Amics volen també posar en valor les programacions dels teatres municipals i la importància de la capil·laritat de la cultura al llarg del territori. En aquest sentit, cal destacar algunes dades dels Teatres Amics del 2012:219.984 Espectadors (409.713 usuaris de tots els Teatres)

  • 76 % d’ocupació
  • 3.012.905 € en despesa de caixet
  • 8.652.000 € el pressupost acumulat dels 5 teatres
  • 55 % del finançament és generat pels teatres
  • 35 % del finançament l’aporten els Ajuntaments
  • 10 % altres institucions públiques

La constitució d’aquesta associació és el fruit que ha donat anys de col·laboració entre els cinc teatres, de compartir informació, criteris, decisions i programacions conjuntes.

Trobareu informació més detallada de l’associació a www.elsteatresamics.cat