L'Espai d'Arts de Roca Umbert col·labora amb L'Estruch de Sabadell

L'equipament dedicat a la creació contemporània proposa de nou portes obertes per conèixer el treball dels seus artistes residents

01 de Febrer 2011
+

Dissabte que ve, 5 de febrer, l'Espai d'Arts de Roca Umbert torna a proposar una jornada de portes obertes als espais de producció, actualment ocupats per diversos artistes. Des del mes de desembre, l'equipament de Roca Umbert dedicat a la creació contemporània i la seva difusió acull quatre joves artistes de la comarca (els pintors Àlex Santafé i Saül Gil; i els il·lustradors Ona Marcet i Raül Salvatierra) que porten a terme els seus projectes artístics durant tot aquest any. Les portes obertes seran de dos quarts de 6 de la tarda a 8 del vespre, i a les 7 hi ha prevista una xerrada amb Nora Ancarola i Marga Ximenez, autores de Trilogia de la privadesa, la mostra que aquest mes exhibeix l'Espai d'Arts.

 D'altra banda, aquest mes de febrer l'equipament fa dues propostes artístiques interdisciplinàries, a l'espai de la Miranda.

 Divendres 11, a les 7 de la tarda, es presenta un projecte en què ha col·laborat L'Estruch, Fàbrica de Creació de les Arts en Viu de Sabadell. Es tracta del disseny i estudi del comportament d'un robot autòmat, una acció que combina les arts visuals i escèniques, i la tecnologia, a càrrec dels artistes de Barcelona Jaume Aguirre i Josep Domínguez (AccNeo-grup) i que porta per títol TheP.aesthetic behaviours machine. Els seus creadors entenen el robot autòmat com una metàfora del fet artístic, una figura que fusiona artista i obra, que es vincula amb el públic, el context i el temps de l'acció. La presentació a l'Espai d'Arts es podrà seguir en directe des de L'Estruch, i a la inversa el dia 27 de maig, quan es mostri a Sabadell i es retransmeti en temps real per a Granollers.

 La segona proposta arriba el 25 de febrer i s'inclou al Festival de Poesia Jove organitzat pel col·lectiu El Colador. A les 8 del vespre, es presentarà KIZA 02, una combinació d'arts visuals, música i poesia, dels artistes vallesans Ivan Gassó i Helena Pielias. A través d'un teclat workstation, amb el qual s'han creat les melodies del seu primer disc, titulat CAU, els artistes intervenen sobre la música i afegeixen altres instruments digitals i analògics, així com elements visuals que converteixen el directe en un espectacle postmodern.