L'Escola de Música inaugura la "Biblioteca Carles Riera" amb valuós material didàctic, partitures, enciclopèdies, CD i un clarinet

Material musical que va reunir qui va ser director de l'Escola Municipal de Música Josep Maria Ruera, donat per la família per a la biblioteca que porta el nom de Carles Riera.

20 de Desembre 2010
+

La vídua del músic granollerí Carles Riera i Pujal, Esperança Bosch, i l'alcalde i president del Patronat de l'Escola Municipal de Música de Granollers, Josep Mayoral, han signat el conveni de donació del fons per a la creació de la biblioteca d'aquesta escola. Es tracta de material musical que va reunir Carles Riera, el nom del qual identifica des d'avui aquest nou servei. La inauguració de la Biblioteca Carles Riera coincideix amb la formalització d'aquesta donació i amb el lliurament de les Medalles de la Ciutat 2010, una de les quals ha atorgat l'Ajuntament de Granollers a Carles Riera, a títol pòstum.

Aquest músic granollerí va ser professor i director de l'Escola Municipal de Música Josep Maria Ruera de Granollers, des de 1984 fins a la seva mort, l'any passat. El material donat per a la nova biblioteca són enciclopèdies, diccionaris i llibres d’història de la música, pedagogia, educació, teoria i formació musical, publicacions sobre escoles de música, òpera, compositors i art. També, partitures, alguns CD i documentació musical diversa -que inclou material sobre el Festival Internacional de Música de Granollers- i un clarinet.

Tot plegat, a partir d'ara, propietat del Patronat de l'Escola Municipal de Música Josep Maria Ruera de Granollers, que, amb el conveni signat, es compromet a:
custodiar i conservar aquest material
fer-ne la descripció per facilitar-ne la identificació
facilitar la consulta pública dels llibres i partitures rebuts
posar aquest fons a disposició de la família de Carles Riera, quan ho pugui necessitar.

Ambdues parts han acordat facilitar la difusió d'aquest material, amb la creació de la Biblioteca Carles Riera, a causa del seus valor musical i interès cultural. El nou servei està situat a l'espai que ocupava la sala d'estudis d'aquesta escola, a la planta baixa del centre, situat al c. de Gregori Resina,1, a l'edifici del Teatre Auditori de Granollers.
La Biblioteca Carles Riera té una superfície de 28,78 m2 i acull el material musical donat en cinc armaris amb prestatges i portes de vidre, perquè sigui perfectament visible.