L'equip de govern de Granollers, disconforme amb les mesures del govern de l'Estat per a la correcció del dèficit públic

31 de Juliol 2012

L'equip de govern de Granollers va expressar ahir, en veu de l'alcalde Josep Mayoral i en resposta a una intervenció del Comitè Unitari de Treballadors de l'Ajuntament de Granollers al Ple, la seva disconformitat i rebuig a les mesures del govern de l'Estat per a la correcció del dèficit públic, i que  afecten directament les condicions de treball de tots els treballadors/es del sector públic.

L'alcalde va remarcar l'obligatorietat legal de complir aquestes mesures, però va insistir en la voluntat de fer-ho des del diàleg amb el Comitè Unitari, per tal d'aconseguir aplicar-les de la manera més consensuada possible. També va voler deixar clar que les mesures també s'aplicaran a alts càrrecs i regidors.

En la seva intervenció, Josep Mayoral  va afirmar que "les administracions locals no són el problema sinó que han de formar part de la solució, i que per tant caldria dotar-les d'eines per fer front a la situació actual, de la qual només ens en sortirem amb consens. Aquestes retallades del govern de l'Estat el que fan és aprimar la democràcia, i el que cal és fer una mirada col·lectiva cap al futur". En aquest sentit, va demanar "seguir amb molta atenció la futura reforma de la llei de règim local que pretén reduir d'una manera dràstica les competències municipals i la seva capacitat per transformar la ciutat".