L'Ascensió, amb més de 30 activitats per a totes les edats

Fins al 23 de maig

14 de Maig 2015
+
Fem un llibre, l'activitat literària i artística per excel·lència de l'Ascensió

Divendres de l'Ascensió, 15 de maig, al matí, la Porxada s'omplirà de petites i petits escriptors que confeccionaran un nou llibre gegant, amb l'ajuda d'il·lustradors de l'INS Celestí Bellera i la col·laboració del Gra. Enguany, la Biblioteca Can Pedrals exposarà entre el 4 i 18 de maig els 36 volums de la història de Fem un llibre, l'activitat literària per excel·lència de l'Ascensió, organitzada pel Casal del Mestre i La Gralla. A la tarda, la Porxada i la plaça de l'Església acolliran la triple actuació de l'Orquestra Maravella, amb sardanes, concert i ball.

La Passada de l'Ascensió, dedicada al bé i al mal

L'endemà dissabte,  a dos quarts de 6 de la tarda, la plaça de la Corona serà el punt de sortida de la Passada, que aquest any es titula “El bé i el mal a la festa”, coincidint amb el 30è aniversari dels Diables de Granollers. Així, per la carretera desfilarà la solemnitat de la Dansa de la Moma del Corpus de València i el Ball de la Quaresma i les Set Virtuts de Reus; la disbauxa del Carnaval d'Altsasua (Navarra), amb els Momotxorros, els Juantramposos, el boc i les bruixes del seu peculiar aquelarre; la singularitat dels Diablots del Carnaval de Granollers; i la fastuositat del vestuari de la Diablada de Oruro organitzada per membres de la comunitat boliviana de Granollers. Tots ells donaran cos a la Passada d'aquest any i ompliran el centre històric amb l'escenificació de la lluita entre aquests dos mots, el bé i el mal, antagònics, però inseparables. A la Porxada, es farà la tradicional exhibició. 

D'altra banda, a partir de les 4 de la tarda, hi haurà instal·lades al parc del Congost les Barraques, la 2a. edició de la festa popular de l'Ascensió, amb presència de les entitats Arran, Blancs, Blaus, Diables, Jovent Ignorat, L'Esquerda i els Xics.   

Diumenge, el dia començarà amb la trobada castellera a la Porxada, amb les actuacions dels Sagals d'Osona, els Marrecs de Salt i els Xics de Granollers. I a la tarda, a la mateixa plaça, els aficionats a les havaneres podran gaudir de la cantada del grup Veles i Vents, amb rom cremat inclòs.  

La cartellera escènica de l'Ascensió al Teatre Auditori inclou òpera, amb Turandot, de Giacomo Puccini, a càrrec del Cor Amics de l'Òpera de Sabadell i l'Orquestra Simfònica del Vallès (10 de maig); el musical Flor de nit, de la cia. Gataro, que versiona l'espectacle de Dagoll Dagom, amb la cantant Beth Rodergas (16 de maig); i A Little Jazz Mass, un viatge per la millor música sacra amb cors joves de Barcelona, Malgrat i el Cor Jove Amics de la Unió de Granollers, acompanyats de l'Orquestra de Cambra de Granollers, sota la direcció de Johan Duijck (17 de maig). Per al públic familiar, Teatre de Ponent programa Carregats de romanços, tres contes populars de la cia. Pamboliteatre (17 de maig). 

El dissabte 23 de maig, a la tarda, es tanca el programa de la festes de l'Ascensió, amb dues activitats ja conegudes: la Mostra del Bestiari de Foc i la cercavila, que ja arriba a la XXIV edició, organitzada per la colla del Drac de Granollers; i la Ballada de l'Ascensió, una mostra de balls tradicionals amb els esbarts de Llinars, Roquetes i Granolllers.