L'Arxiu Municipal de Granollers incorpora el Fons Solvez

Més de 15.900 imatges captades pel fotògraf Josep Lluís Solvez Resina entre els anys 1987 i 2004, donades a l'Ajuntament

25 de Gener 2012
+

15.870 negatius (de 35 mm) i 50 positius (de 10x15 i de 13x18 cm), tant en color com en blanc i negre, i, la major part, sobre la competició del Club Balonmano Granollers. Aquest és el material que integra el nou Fons Solvez de l'Arxiu Municipal de Granollers. També en formen part imatges d'algun partit de l'Esport Club Granollers i del Club Bàsquet Granollers. Totes, captades per Josep Lluís Solvez Resina entre els anys 1987 i 2004.
L'Arxiu Municipal de Granollers custodiarà aquest material i s'encarregarà de conservar-lo i fer-ne el tractament tècnic i arxivístic necessari per facilitar-ne l'accés i la consulta a la ciutadania, d'acord amb el conveni que regula la donació.
L'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, i el fotògraf Josep Lluís Solvez han signat aquest migdia aquest acord, que formalitza el traspàs de titularitat i la cessió de drets d'explotació a favor de l'Ajuntament.
L'alcalde ha agraït a Solvez aquesta donació, com a “acte de generositat”, que contribueix a fer que la ciutat pugui “gaudir d'un treball fotogràfic extens, en aquest cas, focalitzat en l'esport, que forma part del patrimoni local consultable a l'Arxiu Municipal de Granollers”. Un fet més destacable, segons Mayoral, coincidint amb “un any especial per a l'handbol”, el d'una “nova etapa, a punt d'escriure una altra pàgina de la història, per l'acollida del Mundial de 2013, d'aquí a un any”.
Per la seva banda, Josep Lluís Solvez ha expressat el seu “orgull perquè la ciutat pugui comptar amb aquest arxiu fotogràfic”, a partir d'ara.
Adjuntem informació complementària de l'Arxiu Municipal de Granollers.