L'Arxiu Municipal de Granollers celebra el 9 de juny amb activitats especials

Commemora així el Dia Internacional dels Arxius, mentre l'Arxiu Comarcal del Vallès Oriental obre una exposició amb motiu de la Setmana Internacional dels Arxius 2011

07 de Juny 2011
+

Durant el Dia Internacional dels Arxius, la ciutat acollirà una programació cultural gratuïta i oberta a tothom amb l'objectiu de donar a conèixer l'activitat de l'Arxiu Municipal de Granollers (AMGr). Així, aquest dia, que es commemora aquest dijous, 9 de juny, hi haurà jornada de portes obertes en aquest equipament (carrer de Sant Josep, 7, soterrani). Serà entre les 11 i les 13 hores. A més, a la tarda, a partir de les 16.30 h, s'hi farà visita guiada i, entre les 17.30 i les 19.30 hores, es podrà participar en la sessió pràctica d'iniciació “Vine a fer recerca a l'arxiu” (per prendre part en aquestes dues activitats ha calgut concertar hora).

Durant la jornada de portes obertes, s'hi podran visitar els dipòsits i la sala on treballen els arxivers i veure com s'instal·len i es controlen els més de 3 km de documents que es conserven a la ciutat des del segle XII fins a l'actualitat. Tot això, acompanyat d'una mostra dels documents més significatius de l'arxiu, entre d'altres, pergamins amb més de 600 anys i llibres d'acords de fa 2 segles.

En la visita comentada, de 30 minuts de durada, s'informarà dels tipus de documents que conserva l'Arxiu Municipal i es respondran possibles preguntes dels participants.

La sessió pràctica permetrà iniciar-se en el món de la recerca, a partir de padrons, plànols i fotografies, entre altres documents que permeten portar a terme petites investigacions.

 

Exposició de documents històrics

Amb motiu de la Setmana Internacional dels Arxius 2011, l'arxiu de la comarca també ha organitzat una activitat especial. Del 6 al 10 de juny, a l'Arxiu Comarcal del Vallès Oriental (c. de l'Olivar, 10), es pot veure un conjunt de pergamins, manuscrits, escriptures notarials i fotografies antigues, entre altres documents amb valor històric. Tot plegat, dels segles XIV al XX.

Aquesta exposició estarà oberta de 9 a 14 hores i, dimecres dia 8, també a la tarda, de 15 a 18 hores.