La comissió executiva de la Secció Catalana d'Alcaldes i Alcaldesses per la Pau es reuneix a Granollers

S'ha fixat el calendari de treball dels propers mesos i s'ha aprovat el reglament per seguir avançant

30 de Gener 2015
+
La comissió executiva de la Secció Catalana d'Alcaldes i Alcaldesses per la Pau s'ha trobat a Granollers
Aquest matí s'ha reunit a Granollers la comissió executiva de la Secció Catalana d'Alcaldes i Alcaldesses per la Pau, un grup creat el març de l'any passat per encàrrec de l'Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya, que aplega 208 municipis catalans, amb l'objectiu de treballar a favor de la pau.  
 
A la reunió hi han assistit l'alcalde de Granollers i vicepresident del comitè executiu de Mayors for Peace, Josep Mayoral; l'alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó; l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip; l'alcaldessa de l'Ajuntament de Gavà, Raquel Sánchez; la regidora de Cultura de Santa Coloma de Gramenet, M. Petra Jiménez; el regidor de Participació i Cooperació, Juan Antonio Corchado; i tècnics municipals. 
 
Després de la reunió, l'alcalde Mayoral ha explicat que la trobada ha servit per fixar l'itinerari de treball dels propers mesos i per aprovar el reglament que permetrà seguir avançant. La propera activitat emmarcada en el treball de la comissió és l'exposició, produïda per l'Ajuntament de Granollers, "Hiroshima-Nagasaki", actualment al Born i que el dia 11 de febrer arriba al Museu de Granollers, una mostra que commemora el 70 aniversari de la bomba atòmica i que itinerarà per tot Catalunya. "Serà un element de reflexió a l'entorn del paper del municipalisme en el treball a favor de la pau a partir de l'educació, el coneixement i, en definitiva, del compromís col·lectiu", ha explicat Mayoral. 
 
La comissió també ha repassat el calendari d'esdeveniments nacionals i internacionals dels propers mesos. En aquest sentit, el grup d'alcaldes i alcaldesses es proposa "seguir avançant perquè Catalunya promogui el "lobby" d'Alcaldes per la Pau de la Mediterrània , un espai turbulent on molta gent pateix i en el qual els municipis i els ciutadans hem de defensar la pau i la vida".
 
 
Secció Catalana d'Alcaldes i Alcaldesses per la Pau
 
L'11 de març de 2014 es va crear a Granollers la Secció Catalana d'Alcaldes i Alcaldesses per la Pau. Mayors for Peaceés considerada l'organització municipalista més gran del món, que agrupa 5.912 ciutats de 158 països i regidors d'arreu del món, amb l'objectiu de treballar a favor de la pau, el desarmament i, especialment, l'eliminació de les armes nuclears. 
La Secció Catalana d’Alcaldes per la Pau reuneix els 208 municipis catalans que formen part de l’entitat, sota l’aixopluc de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques i la Federació de Municipis de Catalunya, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i el Fons Català de Cooperació. La comissió executiva està formada per alcaldes i alcaldesses dels següents municipis: Figueres, Gavà, Granollers,lLa Garriga, Manlleu, Sant Feliu de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet i Vila-seca.