L’Ajuntament de Granollers expressa el condol a la família de Carles Vallbona

Mor el prestigiós doctor Carles Vallbona als 88 anys. Impulsor de programes de salut, esport i salut comunitària.

05 d'Agost 2015
+

El doctor Carles Vallbona Calbó ha mort aquest dimecres 5 d’agost a Houston (EUA) a l’edat de 88 anys . El seu traspàs ha commogut Granollers, la seva ciutat natal i on sempre ha estat vinculat tot i viure als Estats Units.

Nascut l’any 1927, Carles Vallbona ha destacat per la seva promoció de la salut amb una dilatada carrera i trajectòria en l’àmbit assistencial i acadèmic.

Ha estat col•laborador de la NASA, és meritori el seu treball pioner en informàtica mèdica i recerca sobre els efectes de la immobilització en els pacients. També han destacat els seus treballs en el control de la hipertensió arterial i la diabetis.

Des de 1980 ha estat consultor de la Conselleria de Sanitat de la Generalitat de Catalunya i presidia el Consell Assessor sobre Activitat Física i Promoció de la Salut.

Mantenia la seva vinculació i estima amb Granollers. Des de 1994 ha estat membre del patronat de la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers, on es va crear l’Observatori de la Salut Dr. Carles Vallbona. 

Prestigiosos premis i reconeguts reconeixements

 

Granollers, en homenatge a Carles Vallbona, posa el nom del prestigiós metge granollerí a l’Institut d’Educació Secundària. A més Vallbona tenia el títol de Fill Predilecte de la Ciutat de Granollers, des de 1998. Durant la seva vida ha rebut prestigiosos reconeixements: Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic de la Generalitat de Catalunya, el 1991; Medalla Josep Trueta al mèrit sanitari, el 2010. El mateix any que el periòdic El 9NOU li concedia, per vot popular, el títol de vallesà de l’any. Recentment, aquesta primavera, la Generalitat de Catalunya li va atorgar la Creu de Sant Jordi.