L’Ajuntament de Granollers convoca per primera vegada unes beques adreçades a joves per dur a terme projectes innovadors a la ciutat

Es tracta d'un programa pilot treballat des del Pla Estratègic per agents socials, en el que podran participar un màxim de 7 persones.

14 de Juny 2018
+

El programa Agents Innovadors s’adreça a persones joves de Granollers perquè puguin desenvolupar els seus propis projectes que contribueixin a millorar els processos de la ciutat de forma innovadora. Aquest programa prové del Pla Estratègic de Granollers, i és fruit de les necessitats detectades en el Foment de l’activitat innovadora.

Es convoquen un màxim de 7 beques per a joves menors de 30 anys, empadronats a Granollers, i que disposin d’un títol o documentació acreditativa de Grau Universitari o de Grau superior FPII. 

Per optar a la beca, que es convocarà durant la primera quinzena de juny, les persones candidates han de presentar un projecte emmarcat en alguna d’aquestes sis línies de treball:

  1. El futur dels sectors de la mobilitat a Granollers: potenciar la mobilitat sostenible, innovadora i autònoma
  2. Indústries culturals i/o audiovisuals
  3. Parc Tecnològic del Motor en el marc del Pla director del Circuit
  4. Noves fórmules i necessitats d’habitatge
  5. Reptes i noves solucions en els àmbits de la sostenibilitat
  6. Innovació i emprenedoria social per respondre a les noves necessitats de la societat

Les persones becades hauran de desenvolupar i testar un projecte durant la seva fase de definició i posada en marxa, amb l’acompanyament de tècnics municipals. El programa es complementa amb un programa de formació que consistirà entre d’altres, en accions relacionades amb la creació d’empreses o la gestió i coordinació de projectes empresarials/personals, i la motivació personal i professional.

El projecte s’ha de desenvolupar durant 9 mesos, de l’1 d’octubre de 2018 a 30 de juny de 2019, i després es presenta públicament.

La presentació del programa Agents Innovadors ha anat a càrrec del director del Pla Estratègic de Granollers, Joan Bellavista, l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, i la primera tinent d'alcalde, Alba Barnusell.