Josep Mayoral explica el projecte Granollers vila oberta a la pau en un seminari sobre projecció de ciutats, a Madrid

L'educació per la pau i la importància de recuperació de la memòria històrica, eixos del discurs de l'alcalde

16 de Setembre 2011
+

L'alcalde de Granollers i vicepresident del comitè executiu de Mayors for Peace, Josep Mayoral, ha pronunciat aquest dimecres 14 de setembre la ponència: “La acción a favor de la paz de los gobiernos locales: alcaldes por la paz” en el marc del seminari sobre projecció de ciutats organitzat per la Federación Española de Municipios y Províncias (FEMP) a Madrid.

Mayoral ha explicat als assistents -representants d'ajuntaments de tot l'Estat- les estratègies de Granollers en l'àmbit del treball en xarxa entre ciutats per a la pau. L'alcalde ha fet èmfasi en la memòria històrica i en el coneixement de la pròpia historia com a element per a la construcció d'una societat mes cohesionada. També ha remarcat que “l'aposta de Granollers per la pau és el codi genètic de la ciutat, perquè és un element que ens identifica.”

Treballar en temes de pau serveix per projectar externament la ciutat i donar coherència al treball que es fa internament, dins de la ciutat cal emfatitzar l'educació, la convivència i la cohesió social. Mayoral ha remarcat el paper de les ciutats en un món global: "des de les ciutats es construeix la societat del futur, des de la proximitat. Ben a prop de les persones."