La infància i l'educació centren la campanya del Dia Internacional contra la Violència vers les Dones

Un any més el Centre d'Informació i Recursos per a Dones (CIRD) organitza la campanya d'aquest Dia Internacional que se celebra el 25 de novembre

23 de Novembre 2011
+

La campanya del Dia Internacional contra la Violència vers les Dones 2011 a Granollers se centra en l'educació dels infants com a model de societat igualitària.  Amb l'eslògan, TOT S'APRÈN, es pretén fer reflexionar sobre una realitat que a vegades s'oblida, però que ens ha d'ajudar a entendre que tots i totes som membres d'una mateixa societat, i que com a tal hem après i aprenem, encara avui dia, comportaments masclistes que discriminen les dones i que encara no s'han superat.

El masclisme és la base de la violència de gènere, i la violència de gènere és la màxima expressió de la desigualtat entre homes i dones. La violència contra les dones, com tot, s'aprèn, i repensar els models d'educació que estem ensenyant als nostres infants és necessari per aconseguir una societat més igualitària, i vetllar per un futur on les relacions de parella, d'amistat o de feina es produeixin en les mateixes condicions d'igualtat entre dones i homes, desterrant d'una vegada per sempre la violència masclista.

Com cada any, el Centre d'Informació i Recursos per a Dones (CIRD) organitza la campanya del Dia Internacional contra la Violència vers les Dones que es commemora el 25 de novembre, amb l'acte central a la plaça de la Porxada amb contes infantils, lectura del manifest i l'encesa d'espelmes, en record a les dones assassinades per aquesta violència de gènere. En aquest acte es presenta l'exposició que recull el circuit integral d'atenció a les dones que pateixen violència masclista. Una mostra que dóna a conèixer la coordinació de tots els agents en tots els àmbits d'actuació vers l'atenció a la dona maltractada.

A més, aquest any, el CIRD ha introduït a la Guia Educativa, per primera vegada, un taller que porta per títol: Ni dames ni cavallers. Quin conte! en el qual a través dels contes tradicionals es treballa amb l’alumnat de tercer i quart de Primària els rols i estereotips de gènere.

Programa d'activitats

Dimarts 22 de novembre, 19 hores
Xerrada: Violència de gènere, homes i igualtat
A càrrec de Bernat Escudero, membre de l'Associació Homes Igualitaris de Catalunya.
Lloc: Can Jonch. C/ Rec, 19
Organització: UGT Vallès Oriental i Homes Igualitaris, amb la col·laboració de Can Jonch, Centre de Cultura per la Pau

Divendres 25 de novembre, 18 hores
Acte central del Dia Internacional contra la Violència vers les Dones
Contes infantils a càrrec de les Gates Gatunes, lectura del manifest i encesa d'espelmes
Lloc: Plaça de la Porxada
Organització: Centre d'Informació i Recursos per a Dones, amb la col·laboració de la Taula d'Igualtat d'Oportunitats de Granollers

Dissabte 26 de novembre, 18 hores
Teatre – fòrum : “On vas Alba”
Lloc: Sala polivalent del pavelló Congost
Organització: Programa Bon Veïnatge (Serveis Socials), amb la col·laboració de l'Associació Artescena Social

Dimarts 29 de novembre, 19.30 hores
Xerrada sobre la  Violència contra les dones a Nicaragua
A càrrec de Janixia Beltrán, inspectora de la Policia Nacional responsable de la comissaria de la dona del municipi de Villanueva (Nicaragua) i Francis Mayorga, advocada i assessora legal a dones víctimes de violència intrafamiliar
Lloc: Can Jonch. C/ Rec, 19
Organització: Fundació Pau i Solidaritat- CCOO, amb la col·laboració de Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau

Exposicions

Nenes i nens: colze a colze
Exposició de llibres que trenquen tòpics a la literatura infantil
Lloc: Biblioteca Can Pedrals i Biblioteca Roca Umbert
Del 21 al 30 de novembre, en horari d'obertura de les biblioteques
Organització: Biblioteques de Granollers

Circuit d'atenció a dones víctimes de violència masclista de Granollers
Exposició informativa del treball integral contra la violència de gènere
Lloc: ABS Granollers Centre – CAP I Vallès Oriental
Del 21 de novembre al 5 de desembre, en horari d'obertura del CAP   
Organització: Protocol d'atenció a dones víctimes de violència masclista de Granollers, amb la col·laboració del Centre d'Informació i Recursos per a Dones (CIRD)