A Granollers per Sant Jordi, llibres, roses i activitats

Sota el títol "Per l'abril lletres mil", la diada acull un ampli programa d'activitats al voltant de la literatura

23 d'Abril 2013
+

La diada de Sant Jordi arriba a Granollers amb les tradicionals parades de llibres i roses instal·lades a la Plaça de la Porxada i pels carrers i places de la ciutat. Sota el títol "Per l'abril lletres mil" Granollers celebra la festa de Sant Jordi amb un nodrit programa d'activitats al voltant de la literatura.

A partir de les 17 hores, a la Plaça Maluquer i Salvador, tindrà lloc l'habitual marató de contes que començarà amb la presentació del conte Els gegants perduts (ed. Alpina), de Paco Asensio i Anna Obón. L'any que els gegants vells de Granollers, Cosme i Damiana, compleixen 50 anys, la marató dedica els contes de gegants i convida a tothom a explicar històries sobre aquests personatges extraordinaris. A la mateixa hora, al carrer de Corró (placeta de Sant Francesc), s'encetarà, per quinzè any, la lectura popular de poemes d'arreu del món, impulsada per l'Ateneu de Granollers i oberta a tothom que vulgui compartir el seu poema.

A les 18.30 hores, podreu gaudir de sardanes a la Porxada, de la mà de la Cobla Ciutat de Girona, i cap a les 19.30, el Xics de Granollers clouran la marató de contes amb una actuació castellera.

La diada acollirà, a més, el llirament de premis del 8è Concurs de Punts de Llibre, emmarcat dins del Calendari Verd de Primavera 2013, a partir de les 19 hores a la sala d'actes de l'Ajuntament de Granollers.

Nit Espriuada per la revetlla de Sant Jordi

La vigília de Sant Jordi ha arribat amb la novetat del programa. La Biblioteca Can Pedrals s'ha adherit a la proposta del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per a les 365 biblioteques públiques del país per celebrar la primera revetlla de Sant Jordi, que va viure un ple total d'assistència. 

Amb l'objectiu que Sant Jordi esdevingui la festa per excel·lència, també de les biblioteques, la iniciativa titulada "Nit Espriuada a la Biblioteca", i unida a l'Any Espriu, va oferir un tast de l'obra d'Espriu a través dels seus propis mots.

L'immens espectacle de versos que va acollir la Biblioteca, ideat pel poeta granollerí Esteve Plantada, es va desenvolupar en diferents espais de l'equipament, que van esdevenir escenaris on es van viure els versos i els textos i també es va gaudir de cançons, sons i imatges amb l'obra de l'autor de Sinera com a protagonista. Així, la revetlla va esdevenir un recorregut pels temes espriuans - el poble, la llibertat, el temps, la mort... - amb la paraula com embolcall.