Granollers recorda les víctimes del bombardeig

En un acte al cementiri del Ramassar, amb entitats i municipis també castigats per la guerra

31 de Maig 2014
+

A les 9 hores i cinc minuts, l'hora exacta del bombardeig, Granollers ha recordat les víctimes d'aquella bàrbarie que va provocar 224 morts i molts ferits, a causa de les bombes que van llançar avions italians, avui fa 76 anys.

Com cada any l'Ajuntament de Granollers, encapçalat per l'alcalde, Josep Mayoral, i els portaveus dels grups municipals presents en el consistori han fet una ofrena floral en el monòlit que recorda les víctimes del bombardeig, el del 31 de maig de 1938 i també les que hi va haver en els bombardejos de gener de 1939. 

També han fet ofrena floral els ajuntaments de Canovelles, les Franqueses del Vallès, la Garriga, Gavà i Corbera d'Ebre. A més d'aquests ajuntaments una ciutadana francesa, Claudine Forgues, la tia de la qual va morir en el bombardeig, ha fet una emocionada ofrena. També han fet ofrenes florals el Consell Assessor de Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau, l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural.

L'acte ha acabat amb els parlaments de l'historiador Joan Garriga, d'Antonio Alvarez, alcalde de Corbera d'Ebre, de Jordi Palou-Loverdos, director del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya i de Josep Mayoral, alcalde de Granollers.