Granollers estrena senyalització turística

Nous elements per promocionar la ciutat i donar a conèixer el patrimoni històric

07 de Març 2011
+

Des d'aquesta setmana el centre històric de la ciutat disposa de nous elements en forma de senyalètica que permeten descobrir el patrimoni de Granollers. La instal·lació d'elements de senyalització turística dins de l'illa de vianants de Granollers té la funció de permetre que els visitants i ciutadans de Granollers, puguin arribar i conèixer aquells equipaments, serveis i elements patrimonials més destacats de la zona centre de la ciutat. D'altra banda aquests senyals ajuden a ordenar i reforçar els fluxos de moviment dels vianants d'aquesta zona tant concorreguda, integrant-los dins dels corredors naturals de pas que porten cap als equipaments turístics i culturals.

El projecte integral de senyalització turística i patrimonial s'ha fet un cop finalitzada l'ampliació de l'illa de vianants de Granollers, que s'ha passat de 15.000 metres quadrats a 33.000 metres quadrats. A més de la posada en funcionament de nous equipaments turístics i culturals, també ha coincidit amb la descoberta de nous elements patrimonials dins de  la mateixa illa de vianants.

La senyalització turística posa en valor els atractius turístics, culturals i patrimonials de la ciutat i cobreixi dues necessitats bàsiques: orientar i informar, a través de dos tipus de senyalització: direccional (orientació) i informativa (interpretació).

El Granollers romà, medieval, modernista, període de la Guerra Civil i l'actual

L'ampliació de la illa de vianants i la supressió de la circulació de vehicles dins la nova illa s'han recuperat antigues places i carrers que tradicionalment ja havien estat espais de trobada i passeig per a vianants. Alguns d'aquests espais rehabilitats s'han dut a terme diverses actuacions de millora, com és el cas dels transformadors elèctrics que s'han integrat al paisatge urbà. Alguns d'aquests elements han quedat situats en llocs estratègics dins de l'illa de vianants de manera que coincideixen amb punts d'interès cultural i turístic, on s'ha instal·lat la senyalització informativa. En cada una de les places s'han posat uns pannells informatius semicirculars que relaten la història de l'indret: la plaça de les Olles, la plaça la Porxada, l'antiga plaça del Blat, la plaça dels Porcs, avui Perpinyà, la plaça Maluquer i Salvador, antiga plaça del bestiar, i la plaça de la Corona són el pretext per explicar petits fragments de la història de Granollers que sumats permeten fer un recorregut per la transformació de Granollers des d'època medieval fins a principi del segle XX, descobrint les traces dels diferents moments històrics i l'evolució de l'espai urbà.  Els pannells informatius es troben en tres llengües: català, castellà i anglès i s'acompanyen d'imatges del Granollers antic, la majoria fotografies de principis del segle XX
semicirculars dels diferents períodes de la història de Granollers: romà, medieval, modernista, període de la Guerra Civil i finalment l'actual.

Una col·lecció de postals de Granollers

Una dotzena de punts de venda de la ciutat (quioscs, hotels, Oficina de Turisme del Vallès Oriental, l'OAC...) disposen de la col·lecció de postals de Granollers. Una col·lecció que es pot adquirir sencera o per separat de 10 imatges representatives de Granollers: la Porxada, Sala Francesc Tarafa, L'Adoberia, La Tèrmica, l'Ajuntament de Granollers, Asil-Hospital, Església de Sant Esteve, Casa Clapés, Casa Blanxart, Teatre Auditori de Granollers. S'han editat 5.000 postals, que representen 500 col·leccions, que serveixen per promocionar el municipi.