Granollers celebra el Dia Mundial de la Salut Mental

Del 4 al 31 d'octubre tindran lloc activitats per conèixer la realitat de malalts i familiars a Granollers i poblacions veïnes

03 de Octubre 2014
+
Dia Mundial de la Salut Mental

Un any més, Granollers torna a commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental -el 10 d'octubre-. Enguany el lema del programa d'activitats triat per Salut Mental Catalunya és 'Construïm una nova salut mental, ara sí'. I és que, malgrat la crisi, és important continuar treballant per millorar tots els aspectes relacionats amb l'atenció dels problemes de salut mental de la nostra població. 

La Taula de Salut Mental del Vallès Oriental aposta novament per una atenció integral en el camp de la salut mental, que tingui com a objectius, a més de la millora clínica, assolir el màxim grau possible d'autonomia i de desenvolupament de projectes vitals, lluitar contra l'estigma, millorar les condicions socials, millorar l'atenció a les famílies i incidir en la prevenció per mirar de disminuir l'aparició de determinades patologies.

El programa d'activitats entorn a aquest dia tindrà lloc a tota la comarca i integrarà actes culturals, lúdics, esportius i divulgatius amb l'objectiu d'apropar la Taula de Salut Mental del Vallès Oriental a la comunitat. A Granollers les activitats es celebraran el mateix 10 d'octubre, a la Sala Tarafa. A les 9.30 h, tindrà lloc l'obra de teatre 'El gallo dormilón' a càrrec d'Imagina, grup de teatre del Servei de Rehabilitació Comunitària de Santa Eulàlia Benito Menni CASM de l'Hospitalet de Llobregat. Una representació, adreçada a les escoles de primària i organitzada per l'Ajuntament i l'Associació Daruma, que es dividirà en dues sessions (a les 9.30 i a les 11 h). Minuts abans de començar la segona sessió de teatre, a més, es lliuraran els premis del Concurs de Cartells del Dia Mundial de la Salut Mental 2014, una segona activitat organitzada també per l'Associació Daruma.

Pots consultar tota la programació del Dia Mundial de la Salut Mental a www.granollers.cat