Granollers avui, el nou magazín de Ràdio Granollers

L’emissora renova una programació dedicada exclusivament a la ciutat

03 de Octubre 2011
+

Ràdio Granollers ha fet 30 anys i dóna un tomb a la seva programació. El nom de Ràdio 7 Vallès i el tractament comarcal ha desaparegut per donar lloc a un nou concepte d’emissora amb continguts dedicats a Granollers.
El canvi de nom no és l’única diferència que es podrà apreciar ben aviat. A partir del 3 d’octubre, Ràdio Granollers comença una programació renovada per oferir una ràdio propera amb continguts frescos i d’actualitat, que compti amb la participació de ciutadans, i entitats esportives i culturals de la ciutat.
La nova temporada de Ràdio Granollers deixa enrere una graella marcada per la radiofórmula i els butlletins i informatius. El nou concepte de l’emissora és el directe, la proximitat i l’actualitat. Per tant, l’eix vertebrador de la nova programació serà el magazín Granollers avui, que s’emetrà de dilluns a divendres, d’11.00 a 14.00 hores.

Tres hores de directe amb espais diferenciats

L’actualitat informativa serà un dels espais més importants del nou magazín de Ràdio Granollers en què es tractaran temes rellevants de la ciutat. Les connexions en directe des de diversos punts de Granollers aportaran els elements de rapidesa i proximitat que caracteritzaran aquest espai.
L’opinió també serà present a Granollers avui. Cada dia s’emetrà una tertúlia, dues d’esports (dilluns i divendres), dues amb periodistes (dimarts i dimecres) i una amb polítics (dijous). A més, hi haurà una columna d’opinió diària amb especialistes, testimonis o oients relacionats amb algun tema destacat.

L’esport també tindrà el seu protagonisme en aquest magazín. A banda de les tertúlies, hi haurà un altre espai d’anàlisi a Ciutat esportiva. Seran quinze minuts diaris, de 12.45 a 13.00 hores, on l’equip d’esports ens portarà les últimes notícies dels equips granollerins amb especial atenció al futbol, el bàsquet i l’handbol. En aquest sentit, també és important destacar les retransmissions esportives en directe que es faran cada cap de setmana dels partits dels primers equips de l’Esport Club Granollers, el Club Bàsquet Granollers i el Balonmano Granollers. Unes retransmissions amb un equip tècnic i humà renovat, que us permetrà seguir els equips més propers des de qualsevol punt del món. Podeu consultar els horaris de les retransmissions al web www.radiogranollers.cat.
Granollers és terra de músics, per això a l’emissora no pot faltar un programa dedicat a les propostes musicals més atractives. Cada dia, es dedicaran dos espais del magazín, el primer a les 13.00 hores, i el segon a les 13.40, a Terra de músics. Es tracta d’una secció de Granollers avui adreçada a la difusió de la música, els compositors, els intèrprets i l’activitat musical de Granollers i, per extensió, del Vallès Oriental. A Terra de músics s’emetran peces musicals de tots els gèneres i estils amb comentaris d’especialistes, afeccionats, intèrprets, mestres,…

Els Xics de Granollers tindran un espai renovat dins del magazine amb Castells, dirigit per Montse Garriga i Gisela Comas, dedicat a tota l’actualitat de la colla i dels principals esdeveniments del món casteller amb entrevistes, agenda,… Els amants de la història de Granollers i de les rutes per la natura trobaran totes les propostes a Descobrir Granollers, els dijous, a les 12.30 hores, i Rutes de comarca, els divendres, a les 12.10 hores.

I els ciutadans també esdevindran protagonistes a Granollerins i Granollerins a l’estranger que s’emetran cada dilluns a les 12.10 hores de manera quinzenal. En els dos casos es tracta d’una entrevista a un ciutadà de la ciutat, que és important per la seva activitat o trajectòria o que viu a l’estranger.

Ràdio Granollers també dedicarà deu minuts a la setmana a la xarxa i les noves tecnologies a En xarxa. I precisament perquè l’emissora obre una nova etapa i es renova vol interactuar amb els ciutadans. Per això, cada dia podreu participar al magazín. A aquests espais, el proper trimestre se n’hi afegiran d’altres que es troben en avançat estat de producció: és el cas d’espais vinculats a l’arxiu fonogràfic de l’emissora, a les entitats de la ciutat i d’altres relacionats amb la participació dels oients i de les emissores de ràdio de la comarca.

L’equip de Granollers avui

Edició/presentació/redacció: Elisenda Cuquet, Paco Agudo, Maria Josep Pérez, Montse Redondo, Carles Gil i Josep Maria Codina.
Tècnics: Lluís Ruiz, Paco Garcia, Ernest Arén i Josep Soley.

Altres continguts

La radiofórmula desapareix i la graella musical es renova i es complementa amb seleccions musicals que s’emetran a diverses hores del dia i un butlletí a primera hora del matí, a les 09.30 hores.
A les 18.00 hores s’emetrà una crònica del temps amb col·laboració del Museu de Ciències Naturals La Tela de Granollers i dos minuts més tard una selecció amb el més important del magazín d’aquest mateix dia.
També és important destacar els programes que  s’emetran diàriament a la franja de 21 a 23 hores. Entre aquests programes podreu trobar alguns que ja estan consolidats com Bambarakatunga, Sonidos y sonados o Project Fantasy, i novetats com Murmuri i Feel the Beat.
Ràdio Granollers també incorpora a la nova programació diverses connexions amb ComRàdio.

Ràdio Granollers a la xarxa

Podeu consultar la programació i accedir a tota la informació de Ràdio Granollers al web de l’emissora www.radiogranollers.cat, hi podeu accedir directament o a través de Granollers Audiovisual (www.gasl.cat)
També podeu trobar informació de la ràdio a les xarxes socials Facebook i Twitter. La informació genèrica del magazine o altres programes la podreu seguir a través de la pàgina de Facebook Ràdio Granollers i del twitter @RadioGranollers.
En canvi, si el que voleu és estar al dia de totes les novetats esportives de la ciutat podeu seguir la pàgina de facebook Radio Granollers Esports i del twitter @RadioGrEsports. En aquests canals, que acaben de néixer, només trobareu informació esportiva: partits, horaris de les retransmissions en directe, resultats, fotografies,…
D’aquesta manera podeu escollir si voleu rebre informació genèrica, esportiva o totes dues. Només heu de buscar les pàgines al Facebook i clicar sobre el “M’agrada” i seguir-nos al Twitter. La intenció és millorar la interacció amb els oients.