Festes de Nadal.Temps de compartir

Temps de compartir és el lema de les festes nadalenques, amb un programa d'activitats conegudes i esperades, sobretot, pels menuts de la casa, i també algunes novetats. Fires, cantada de nadales, tió solidari, parc infantil, brou popular, Pastorets, pist

02 de Desembre 2011
+

La nova proposta de la programació d'enguany recull una tradició tan coneguda com és la de l'amic invisible. Els equipaments municipals conviden tothom a participar-hi, entre el 2 i 22 de desembre. Durant tots aquests dies, els centres cívics de Can Bassa, Can Gili, Jaume Oller, Palou i Nord; les biblioteques de Can Pedrals i Roca Umbert; l' Espai d'Arts de Roca Umbert,  el Museu i el  GRA proposaran tallers creatius i oferiran espais d'autoservei de material i idees perquè cadascú faci el seu objecte de regal per intercanviar. El dia 29 de desembre, tots els participants podran recollir, en l'activitat Saps qui sóc,  l'obsequi del seu amic invisible a la Porxada, a partir de les 6 de la tarda.

El Parc Infantil de Nadal celebra el 15è. aniversari amb una sorpresa 

El PIN, el Parc Infantil de Nadal de Granollers,  fa 15 anys i per això l'organització,  l'Associació Ciutadana pel PINGRA, ha preparat una sorpresa que es desvelarà a la festa de BenPINguda el dissabte 10 de desembre, a dos quarts de 6 de la tarda a la plaça de Perpinyà, durant l'actuació d'El Tramvia Blanc.

Els dies 27, 28 i 29 de desembre, el parc tornarà a obrir les seves portes, al Palau d'Esports, per oferir entreteniment a tota la família. Hi haurà més de 60 activitats i 110 monitors preparats perquè grans i petits gaudeixin fent tallers, entrant al planetari, al laberint  o tirant-se de la tirolina. I a la sortida, hi haurà a punt el tradicional calendari del PIN, de la il·lustradora Montse Bosch, per acompanyar-nos durant tot el 2012.

Activitats solidàries de recollida de joguines i aliments

Jazzoguina. Cap nen sense joguina és una iniciativa que des de fa uns anys impulsa l'Escola Combo, amb el propòsit de recollir joguines noves o reciclades per a la Fundació Hospital Asil de Granollers. Serà un concert familiar de la Jove Big Band de Granollers, el dissabte 17 de desembre al Teatre Auditori,  en què s'homenatjarà el món del circ.

El divendres 23 de desembre, el tió solidari de Gran Centre s'estarà  tot el dia a la plaça de Perpinyà, de 10.30 h a 20.30 h, perquè els nens i nenes li cantin la cançó mentre es recullen aliments per a El Xiprer.

D'altra banda, el GRA organitza una festa de Nadal solidària, amb l'actuació de diversos grups juvenils, el mateix divendres 23 de desembre, a partir de les 6 de la tarda. L'activitat se suma a la recollida d'aliments per a El Xiprer. 

Música, teatre familiar i Home dels Nassos

La cartellera escènica de Nadal presenta diverses propostes de teatre familiar i música.

Teatre de Ponent proposa espectacles per als més petits de la casa, amb companyies catalanes i de la resta de l'Estat: Monstruos en la maleta (de la companyia madrilenya La Tartana Teatro), Dulce de leche (de la cia. càntabre Sweet Milk), Ploma de pingüí (Puça Espectacles) i El planeta Lares (Cia. Q-Ars Teatre) es presentaran entre els dies 27 de desembre i 8 de gener en  sessions de migdia i tarda.

Dins el cicle La Música del Cel de la fundació Pro Música Sacra,  s'ha programat el concert  Puer Natus , amb el Cor de Cambra Anton Bruckner, dirigits per Júlia Sesé i Josep Ramon Olivé, a la parròquia Sant Esteve, el dissabte 17 de desembre, a les 21.30 h.

Les associacions de pares d'alumnes de les escoles granollerines, junt amb el Servei d'Educació, tornen a organitzar la cantada de nadales pel centre de la ciutat, el mateix dia 17 de desembre a les 17.30 h, amb sortida al carrer Espí i Grau. L'activitat acabarà amb una cantada conjunta dirigida per Agustí Vidal i brou per a tots els participants a l'escola Pereanton.

D'altra banda, el dijous 29 de desembre, el programa Granollers a Escena presenta l'espectacle  Jisàs de Netzerit (o capítol 0 de la guerra de les galàxies), de Pau Riba , a les 21.30 h al Centre Cultural de Granollers. Un muntatge que intercala narracions amb nadales i planteja una història paral·lela entre la vida de Jisàs i l'essència de la guerra de les galàxies, amb una mirada irònica i humorística sobre la societat actual. Acompanya l'espectacle el grup rocker-clown De Mortimers, que utilitza com a instruments joguines, objectes d'ús quotidià i aparells inventats.

Altres propostes musicals seran els concerts de Nadal de les escoles de música i de les entitats locals.

D'altra banda, la colla dels Blaus convoca un any més el premi Home dels Nassos, per reconèixer accions, omissions, declaracions, fets, etc. de persones i institucions granollerines durant l'any 2011, que puguin respondre a la dita popular "Quins nassos!", ja sigui en sentit positiu o negatiu. Entre els dies 12 i 28 de desembre, tothom està convidat a votar entre els diferents nominats, a través de l'urna que hi haurà al bar de Roca Umbert, a la Troca, o per correu electrònic a: blaus@blancsiblaus.cat

homedelsnassos2@gmail.com, http://homedelsnassos.wordpress.com

Entre tots els participants, se sortejarà un ordinador cedit per Soetix Informàtica. El veredicte es farà públic el dia 30 de desembre, a les 20 h, a la Troca.

Triple aniversari dels Pastorets

Aquest any els Pastorets de Granollers celebren tres aniversaris: 125 anys de la primera estrena, 25 anys de constitució de l'entitat i 10 d'actuacions al Teatre Auditori. Els dies 1, 7 i 8 de gener, a les 7 de la tarda, el Teatre Auditori acollirà tres funcions de l'obra de Josep M. Folch i Torres, sota la direcció de  Txell Roda. Per a l'ocasió, les representacions tindran la música en directe del seu autor, Joan Figueres, interpretada per joves músics granollerins amb l'acompanyament de les veus de la Societat Coral Amics de la Unió, sota la direcció de Taís Costa. A més, es comptarà també amb una col·laboració ben especial, la dels Xics de Granollers, que per primer cop faran un pilar a l'escenari del teatre. En total, 250 persones participen a la representació dels Pastorets.

D'altra banda, el dissabte 17 de desembre, l'entitat repeteix el càsting de nadons per fer de Nen Jesús en una de les tres funcions. L'estable de Josep i Maria s'instal·larà davant de la Fonda Europa, d'11 h a 13 h i de 17 h a 20 h.

D'altra banda, la tradicional representació dels Pastorets de l'Hospital General de Granollers es farà els dies 17 i 18 de desembre, a les 5 de la tarda i a les 11 del matí, respectivament.

La cavalcada de Reis començarà al barri de Ponent

Els preparatius de l'arribada dels Reis d'Orient a la nostra ciutat començaran entre els dies 12 i 14 de desembre, amb la visita del patge Gregori als alumnes més petits de les escoles. Tot just acabades les classes, el 23 de desembre, els nens i nenes -a partir de 4 anys- podran participar al taller Tot esperant als Reis, de confecció d'elements nadalencs, a la Troca, d'11 h a 13 h  i de 17 h a 20 h.

Entre els dies 2 i 4 de gener, el patge Gregori visitarà els barris i hi haurà tallers de fanalets en diferents espais, d'acord amb el calendari següent:

Dilluns 2 de gener

A les 17 h, barri de Sant Miquel (Escola Joan Solans, c. Mallorca, 20)

Organitza: AV Sant Miquel i Gent del Barri de St. Miquel

A les 17.30 h,  barri de Sota Camí Ral (c. d'Enric Prat de la Riba, 82)

A les 18 h,  barris de Can Mònic (c. Puig i Perucho, s/n) i Granollers Nord (c. Figueres, 15)

Dimarts 3 de gener

A les 17.30 h, barris de la Font Verda (pg. Montaña, 143), Joan Prim (pl. Jacint Verdaguer, exterior) i Congost (Pavelló Municipal, c. de Maria Palau, 19-21)

A les 18 h,  barris de Can Gili (Centre Cívic, c. Camí Vell de Lliçà d’Amunt, 1) i l'Hostal-Lledoner (Centre Cívic Nord, c. Lledoner, 6)

Dimecres 4 de gener

A les 17.30 h, barris de Ponent (c. Rafael de Casanova, 52, baixos) i Tres Torres (masia de les Tres Torres (c. de les Tres Torres 18-20)

A les 18 h, barris de Can Bassa (centre cívic, pl. Joan Oliver, 1) i Instituts (pg. Fluvial, 3)

El Centre de Cultura Popular i Tradicional, la Troca, acollirà també taller de fanalets per a tots els nenes i nenes, entre els dies 2, 3 i 4 de gener, de 10 h a 13.30 h i de 17 h a 20.30 h, i 5 de gener, de 10. h a 13.30 h.

La ciutat, enguany amb la col·laboració de  l'Associació de Veïns de Ponent, rebrà Melcior, Gaspar i Baltasar dijous 5 de gener amb les cançons de la Coral Art 9 al carrer de Rafael Casanova, a les 5 de la tarda. Tot seguit les seves carrosses començaran el recorregut per Ramon Llull i Joan Prim, carretera avall, fins a la plaça de la Corona i Alfons IV, giraran per Prat de la Riba i seguiran per Roger de Flor. A partir del carrer Mare de Déu de Núria, els Reis aniran a peu amb el seu seguici pels carrers Rec i Santa Anna, fins a la Porxada. A les 8 del vespre, rebran les claus de la ciutat de mans de l'alcalde i començarà la recepció als nens i nenes.

Pessebre institucional de la Casa de Cultura Sant Francesc i exposició de la peça Marededéu amb el Nen i sant Joan, al Museu de Granollers

Enguany el pessebre institucional recupera la maqueta de la Casa de Cultura Sant Francesc- Fundació Maspons i Camarasa, feta pel Taller Sarandanca,  exposada l'any 1996. Es tracta d'un edifici catalogat del segle XVI que va ser un antic convent. Durant els anys cinquanta del segle passat va ser rehabilitat pels arquitectes Josep M. Martorell i Oriol Bohigas. Les obres es van inaugurar el 1956 i, des d'aleshores, la Casa de Cultura va esdevenir la seu de diverses entitats i activitats culturals. A finals de l'any 2010 es van acabar les obres de supressió de barreres arquitectòniques i de millora de l'accessibilitat, es va recuperar l'escenari original i millorar la distribució de la sala gran de la planta baixa, on es fan activitats culturals.

El pessebre estarà exposat al vestíbul de l'Ajuntament del 2 de desembre al 8 de gener.

El Museu de Granollers se suma al programa nadalenc amb l'exposició al Balcó de l'obra Marededéu amb el Nen i sant Joan, un oli sobre fusta del segle XVI d'autor anònim italià, que es podrà visitar del 16 de desembre al 19 de febrer. En la presentació del dia 16, la Coral Albada, dirigida per Marc Tost, oferirà un petit concert, a les 8 del vespre. 

Fires de Nadal i Reis

La plaça de la Porxada acollirà la venda de pessebres i ornament nadalenc, del 3 al 24 de desembre; a la plaça de l'Església se situarà el mercat d'arbres, molsa i plantes de Nadal, del 30 de novembre al 24 de desembre. A la plaça de la Porxada, del 14 de desembre al 8 de gener; i a la plaça de la Caserna, del 16 de desembre al 5 de gener, s'hi instal·laran les paradetes d'artesania - objectes de regal.

D'altra banda, la fira d'atraccions funcionarà a la plaça de Barangé del 25 de novembre al 8 de gener.

Pista de gel

Un any més la pista de gel s'instal·larà a la plaça Barangé des de dissabte 3 de desembre a les 16 h  fins diumenge 8 de gener. L'horari habitual serà de 10 h a 14 h i de 16 h a 22 h. Els dies festius (25 de desembre, 1 i 6 de gener) estarà oberta de 16 h a 22 h, i les vigílies de festius (24 i 31 de desembre i 5 de gener), de 10 h a 14 h i de 16 h a 20 h.

L'hora de patinatge tindrà un preu de 6 euros, i reduït a 4 euros per a escoles i grups de com a mínim 15 persones amb reserva prèvia.

Informacions de servei

A continuació es detalla l'horari especial d'alguns equipaments municipals. La recollida d'escombraries s'avança, els dies 24 i 31 de desembre, a partir de les 16 h.

L’Oficina d’Atenció al Ciutadà, l'OAC, tancarà de forma excepcional el dijous 5 de gener a les  14 h.

L'Adoberia. Centre d'Interpretació Històrica del Granollers Medieval

Dissabte 24 i 31 de desembre, de 2/4 de 6 a 8 del vespre

Nadal, Sant Esteve, Cap d'Any i Reis, tancat

Arxiu Comarcal

Del 20 de desembre al 5 de gener, de 8 h a 15 h. Divendres 9 de desembre, tancat

Biblioteca Can Pedrals

Dissabte 24 i 31 de desembre, tancat; dijous 5 de gener, tanca a les 20 h

Biblioteca Roca Umbert

Dissabte 24  i 31 de desembre, i dijous 5 de gener, tancat

Divendres 30 de desembre, tanca al matí; a la tarda, obert

Sala d'estudis: horari especial del 12 de desembre al 9 de febrer

De dilluns a divendres, de 9 h a 14 h i de 15.30 h a 24 h

Cap de setmana, de 9 h a 15 h i de 16 h a 22 h

Tardes del 24 i 31 de desembre, i 5 de gener, tancat

25, 26 de desembre, 1 i 6 de gener, tancat

Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau

Del 23 de desembre al 9 de gener, tancat

Museu de Granollers

Nadal, Sant Esteve, Cap d'Any i Reis, tancat

Museu de Ciències Naturals la Tela

A partir del 6 de desembre, tancat per condicionament de l'equipament. Propera obertura, primavera 2012

Sala Ciutat - Centre Cultural de Granollers

Del 24 de desembre al 10 de gener, tancat 

Xarxa de Centres Cívics

De 26 de desembre al 6 de gener, tancat

Els dies 24 i 31 de desembre s’avança la recollida d’escombraries, a partir de les 16 h.

La campanya de recollida d'arbres comença el dilluns 9 de gener i s'allarga fins al  20 de gener      

El Servei de Medi Ambient i Espais Verds de l’Ajuntament passarà a recollir els arbres de Nadal, un cop hagin passat les festes, durant el matí de divendres dia 13 de gener. Per sol·licitar aquest servei s’ha de trucar al Servei de Medi Ambient i Espais Verds, al tel. 93 860 32 06, en horari de 9 a 14 h, com a màxim fins al 12 de gener.

Els operaris faran la recollida al matí, per la qual cosa es demana als veïns que deixin els arbres al carrer, davant el portal de casa, el vespre del dia abans. També es pot dur l’arbre directament a les dependències d’Espais Verds, al Parc Firal, (entrada per l’av. Europa/ c. Londres), entre les 8 h i les 13 h, Des del 9 de gener i fins al dia 20 de gener com a màxim.

Els patrocinadors de la campanya de Nadal

“La Caixa”, entitat patrocinadora de la cavalcada de Reis

Estabanell y Pahisa Energia SA, que patrocina el taller de fanalets de la Troca

L'empresa Exclusives Armengol patrocinadora de la visita del patge Gregori

L'empresa M.B Motors, patrocinadora de la cavalcada dels Reis d'Orient

Venda d'entrades

Teatre Auditori de Granollers

A taquilla, dimecres, dijous i divendres, de 17.30 h a 20.30 h

Una hora i mitja abans de cada espectacle

Venda d'abonaments de la nova temporada: a partir del 20 de desembre, de 17.30 h a 20.30 h

Venda d’entrades de la nova temporada: a partir del 22 de desembre, de 17.30 h a 20.30 h

Per Internet

Telèfon de taquilla,  93 840 51 21

Teatre de Ponent

A taquilla, una hora abans de cada espectacle

Reserves: 93 849 81 67, de dilluns a divendres, a 10 h   a 15 h

www.teatredeponent.com