La Festa Major de Blancs i Blaus ja ha arribat

Del 20 al 28 d'agost, Granollers viu en blanc i blau

20 d'Agost 2011
+

El pressupost de la festa s'ajusta un any més

La difícil situació econòmica no està renyida amb la festa, el pressupost municipal s'ha reajustat tenint en compte la crisi, així s'ha rebaixat un 10%, el mateix percentatge que es va reduir ja l’any passat. L'objectiu és mantenir la qualitat, el número d'actes i ser més eficients i imaginatius a l'hora de programar.
Algunes de les mesures de reducció s’han aplicat a l’àmbit de la difusió de la festa: així aquest any no s’instal·len banderoles als fanals de la ciutat i la publicació del diari de la festa la Pedra de l’Encant redueix número de pàgines i distribució. Per contra les xarxes socials prenen importància: Facebook, Twitter la web blancsiblaus.cat i el codishare, el codi QR que està desenvolupament l’empresa granollerina ioncomm que permet descarregar informació de la festa a través dels telèfons mòbils.
Per altra banda el suport dels patrocinadors ha baixat un 20 %.

Es mantenen els actes de competició i es programen activitats per a públic de totes les edats

La comissió de Festa Major, les colles de Blancs i Blaus i les entitats de Granollers programen prop de 200 actes perquè del 20 al 28 d’agost la ciutat visqui intensament la festa gran, la que des de fa 28 anys Blancs i Blaus són el motor. La maquinària de la imaginació, la creativitat, la música, la festa i la potencia del blanc i del blau donen sentit i identitat a la nostra Festa Major.

La programació continua variada i diversa pensada per a públics de totes les edats, fent èmfasi a les activitats adreçades a les famílies, hi ha més actes programats en horari de tarda. Destaca, també, l’oferta per a gent jove i gent gran, i els actes populars com l’arrossada i els balls.

Com cada Festa Major no faltaran els actes de competició que tindran quatre escenaris: El campionat d'escacs, el de dòmino i el de futbolí continuen a la plaça de la Corona. Un nou espai, incorporat l'any passat, i que ha estat molt ben valorat per les colles i la Comissió de Festa Major. El llançament de rajoles continua al parc de Torras Villà. El Palau d'Esports es torna a convertir en l'escenari del Concurs de Rajolers, que enguany a colla dels Blancs estrena rajoler: David Galí, que pren el relleu a Jordi Galí. I al carrer d'Anselm Clavé continuarà acollint les mítiques proves d'estirada de corda i passada de rajoles, en format infantil i adult. Aquest any s'estrena corda, després de moltes estirades es deteriorà i cal canviar-la periòdicament. És el que passarà aquesta Festa Major que s'estrenen 100 metres de corda nova.

Canvi en el recorregut dels correfocs i del cercavila del pregó

Els tres correfocs que es fan de dijous a dissabte presenten canvis en el recorregut final, a l'altura del carrer Barcelona es desviaran al carrer Nou, passaran pel carrer Portalet fins arribar a la plaça de la Porxada.

La traca dels 1000 metres té una nova ruta i passa pel carrer de Torras i Bages, amb sortida des del Parc de Ponent i arribada a la plaça de la Corona.

També es modifica el recorregut del cercavila del Pregó, dijous 25 d'agost, que sortirà de la plaça de la Porxada i seguirà per la plaça de l'Església i els carrers Miquel Ricomà, Príncep de Viana, Barcelona, Castella, Corona, Anselm Clavé, Sant Roc i arribada, novament, a la plaça de la Porxada.

El conte s'explica a la plaça de Maluquer i Salvador

Tots els nens i nenes tenen una cita dimecres, 24 d'agost, amb el conte de Festa Major que s'explicarà, per primera vegada a la plaça de Maluquer i Salvador. Aquest any el conte s'explica en format conta contes i es podrà escoltar en dues sessions: a les 11 i a les 12 h.

Espectacles i concerts, cada dia

La música és present a qualsevol moment de la Festa Major. Com cada any el gran escenari de l'avinguda del Parc serà el punt de trobada dels balls de nit:

Concerts i balls a l'avinguda del Parc

Dijous 25

1 h Avinguda del Parc
Ball amb l'Orquestra La Pirata

Divendres 26
1 h Avinguda del Parc
Concert amb The Marigold -guanyadors del Rock a l'Ascensió 2011, Soweto i Els Fabulosos Frik Brothers

Dissabte 27

1 h Avinguda del Parc
Concert amb El Sindicato del Riff i Gertrudis

Els espectacles al Parc Torras Villà

Dimecres 24
21 h Cinema familiar "Com ensinistrar el teu drac"

Dijous 25
23 h Espectacle Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries

Divendres 26
21 h Nit d'Havaneres amb Els Cremats

Dissabte 27
23 h Espectacle d'humor amb Las Gallegas

Diumenge 28
17.30 h Espectacle de circ amb The Flying Tiritas