La Festa dels lectors de Cavall Fort se celebra diumenge 9 d'octubre a Granollers

07 de Octubre 2011
+

Per primera vegada Granollers acull la Festa dels lectors de Cavall Fort, que durant tres anys s’ha fet a Vic i que a partir d'aquest any es proposa fer-la itinerant a d’altres pobles i ciutats de Catalunya.

Aquesta festa se celebra per posar en relleu i valor la revista Cavall Fort, nascuda l'any 1961. Una revista adreçada al públic infantil i juvenil, feta en català, engrescadora i interessant, amb un contingut i una presentació de màxima qualitat, que ajuda els seus lectors a adquirir el gust per la lectura, els desvetlla la curiositat pel món que els envolta, els estimula la creativitat i és, en definitiva, un element de lleure actiu, creatiu i enriquidor.

La Festa dels Lectors de Cavall Fort serà diumenge 9 d'octubre i omplirà d’activitats les places de l'Església, de Josep Maria Folch i Torres, de les Olles, de Maluquer i Salvador i Porxada. Des de les 11 del matí i fins a les 7 de la tarda hi haurà simultàniament: espectacles de pallassos, titelles, animació, música, gegants i cercavila, tallers, jocs i curses, rondallaires, activitats per dibuixar, escriure, llegir, pensar...
I al migdia tothom qui ho vulgui i se’l porti pot participar al popular Dinar de Carmanyola.

La Festa de Lectors de Cavall Fort, organitzada pel Grup de Lectors de Cavall Fort, es construeix amb la participació d’un important col·lectiu de persones, entitats i associacions culturals i professionals de gairebé tots els àmbits de la cultura i la comunicació. Sense la seva col·laboració, absolutament desinteressada i no retribuïda, no seria possible gaudir d’un tan ample ventall d’activitats. La Festa, a més, també la fa possible el suport rebut de l'Ajuntament de Granollers, ciutat que l’acull enguany i el patrocini del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i d’Unnim Obra Social.

A la Festa de Cavall Fort cada any es convida a escriptors i il·lustradors. Els convidats d’enguany són els escriptors Jaume Cela i David Nel·lo i els il·lustradors Christian Inaraja, Pep Brocal i Joma -Josep Maria Rius-.
A més, comptarem amb la presència d’altres autors com el president de la Fundació  Folch i Torres, Ramon Folch i Camarrasa, fill de l'escriptor Josep Maria Folch i Torres, en Picanyol i d’altres col·laboradors i membres de la redacció de la revista.