Emotiu lliurament de les Medalles de la Ciutat 2011

23 de Desembre 2011
+

Tres dies abans de Nadal el Teatre Auditori de Granollers va ser l’escenari de l’acte de lliurament de les Medalles de la Ciutat 2011. Una emotiva vetllada, un acte entranyable i ple d’admiració per reconèixer la trajectòria de Joan Bretcha, a títol pòstum; Donat Puig i Miquel Roca. “Persones que han treballat tota la seva vida amb el compromís cap a Granollers sense esperar res més que algun somriure de complicitat.” D’aquesta manera l’alcalde, Josep Mayoral, definia els medallistes d’enguany.

 

A Joan Bretcha, a títol pòstum, en reconeixement al seu activisme cultural i social, des dels diversos grups i associacions que va ajudar a impulsar i dels quals va formar part, aportant-hi dedicació, compromís i entusiasme. La seva personalitat inquieta i polifacètica ha estat al darrere de nombroses iniciatives, que contribueixen a millorar una ciutat a la qual se sentia profundament lligat.

A Donat Puig, en reconeixement per tota una vida dedicada a l'educació de diverses generacions de granollerines i granollerins com a director i professor de l'Escola Educator, primer, i de l'Escola Educem, després, des d'on va aplicar mètodes pedagògics innovadors, promovent l'escola activa, fent que els infants aprenguessin pel seu propi treball i establint una relació de col·laboració entre professorat i alumnat.

A Miquel Roca, en reconeixement per la seva llarga i encara activa trajectòria en el món de l'handbol. Com a jugador i entrenador del Balonmano Granollers va contribuir a l'hegemonia estatal del club durant els anys 60 i 70, assolint com a entrenador del primer equip tres lligues i dues copes del Generalísimo, i fent aportacions que van fer evolucionar la pràctica de l'handbol a l'Estat. Els seus èxits com a entrenador van continuar al Calpisa, i al FC Barcelona.