El PuntG de la Festa Major en marxa, ara a la Porxada

S'hi anima a visibilitzar i denunciar allò que passa a la festa, per fer-la més segura, agradable i igualitària

31 d'Agost 2017
+
El punt es troba a la plaça Maluquer i Salvador. Fotos: Toni Torrillas

Durant tot  l’any, centenars de persones treballen per fer una Festa Major rodona. Ni més ni menys que nou dies d’activitats, tallers, competicions, proves, música, danses i festa per a tots els públics. Una festa major participativa al màxim i que reuneix milers de persones que venen a passar-s’ho bé, a gaudir amb els seus amics i familiars i a acomiadar l’estiu.

Quan es produeixen aquestes grans acumulacions de persones, festa i alcohol, malauradament s'acostumen a tolerar conductes i situacions que són desagradables per tothom. Gent que sobrepassa els límits, que no respecta, que incomoda i, en definitiva, que agredeix. Especialment és habitual justificar aquestes conductes amb els efectes de l'alcohol i altres drogues.

Per tot això, des del PuntG s'anima a viure una festa segura, agradable i igualitària: "Us animem a no quedar-nos indiferents davant de conductes violentes, masclistes o injustes. Visibilitzem i denunciem allò que passa a la festa, i no hauria de passar."

Si viviu o veieu una escena desagradable i necessiteu ajuda utilitzeu el #NoÉsExcusa, contactant a través del telèfon 683 641 983 o visitant el #PuntG, que inicialment s'havia situat a la plaça Maluquer i ara es reubica a la plaça de la Porxada. La taula del #PuntG obre les nits de festa a partir de les 23h.

Al final d'aquest text recollim el Protocol contra les Agressions Sexistes en Espais de Festa de Granollers que han elaborat les dones del grup promotor contra les violències masclistes, fruit de totes les aportacions rebudes a l'esborrany inicial, i l'experiència de la formació conjunta, amb la col·laboració de la resta de les entitats municipals i també de l’Ajuntament, que pretén visibilitzar, denunciar i intervenir en les situacions sexistes que puguin ocórrer durant Festa Major.

Passos del protocol