El Ple de l'Ajuntament aprova la moció de suport a la consulta del 9-N

L'aprovació per majoria simple va tenir els vots a favor de CiU, ICV-EUiA-E i Acció Granollers, i l'abstenció del PSC

01 de Octubre 2014
+
Imatge de la Sala de Plens, dimarts al vespre.
El Ple de l'Ajuntament de Granollers va aprovar dimarts al vespre per majoria simple la moció presentada pels grups municipals de CiU, ICV-EUiA-E i AG en suport a la convocatòria de consulta sobre el futur polític de Catalunya del 9 de novembre de 2014. Van votar-hi a favor els tres grups que la presentaven, el grup municipal socialista es va abstenir i el grup popular hi va votar en contra. De manera excepcional, la moció es va debatre en el Ple, i cada grup va argumentar la seva postura davant una sala atapeïda de públic que va acudir-hi convocat per diverses entitats ciutadanes i formacions polítiques.  
 
Aquests són els acords que recull la moció:
 
 PRIMER. Mostrar el suport a la convocatòria de la consulta del 9 de novembre de 2014, per decidir lliurement el futur de Catalunya dins l’exercici dels nostres drets democràtics i prendre el compromís de l’Ajuntament de Granollers amb la realització de la mateixa, facilitant tots els recursos i les eines necessàries per fer-la possible, fent una crida a la participació, amb la convicció que podrà ser celebrada.
 
SEGON. Donar ple suport al president i al govern de la Generalitat, al Parlament de Catalunya i als partits polítics que donen suport a la convocatòria i a la materialització de la consulta del 9 de novembre dins el marc legal que és, des del nostre punt de vista, la Llei 10/2014 de 26 de setembre de consultes populars no referendàries i altres formes de participació ciutadana, aprovada pel Parlament de Catalunya, ja que respon a la voluntat majoritària del poble català i dels seus representants.
 
TERCER. Comunicar aquest acord en el període de 5 dies des de la seva aprovació al president de la Generalitat de Catalunya i a la presidenta del Parlament de Catalunya i als grups parlamentaris. També a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i a l’Associació Catalana de Municipis (ACM) qui ho trametran de forma conjunta al president del Govern espanyol, al president del Congrés dels Diputats, al secretari general de les Nacions Unides, al president del Parlament Europeu, al president del Consell de la UE i al president de la Comissió Europea.