El Museu de Ciències Naturals i el Celler Credo presenten el vi Ratpenat

El museu granollerí ha estat reconegut per la Generalitat com a centre de recerca, fet que permetrà accedir a finançament per iniciar projectes de més envergadura

16 de Maig 2014
+
El vi Ratpenat es va presentar ahir al Museu de Ciències Naturals de Granollers
El Museu de Ciències Naturals de Granollers (MCN) i el Celler Credo han presentat el vi blanc Ratpenat, fruit d'un acord amb aquestes caves que permetrà millorar el finançament de les línies de recerca de l'àrea de Quiròpters del museu granollerí.  
 
El Celler Credo de Sant Sadurní d'Anoia (Penedès) és un projecte de vins tranquils de l’equip Recaredo que es defineix pel seu compromís amb la terra i la natura, i que no utilitza fertilitzants químics, ni pesticides, ni herbicides en el procés d'elaboració. La coincidència de filosofia entre ambdues institucions ha permès tirar endavant la iniciativa de dedicar aquest vi ecològic i biodinàmic a uns animals, els ratpenats, tan desconeguts com beneficiosos per a l'equilibri dels ecosistemes. Concretament, el Celler Credo destinarà el 60% dels beneficis de les vendes a la conservació i reinserció dels ratpenats a les vinyes d'aquest celler del l'Alt Penedès i al control de les plagues de manera natural. 
 
 
El Museu de Ciències Naturals, centre de recerca reconegut per la Generalitat  
 
Des d'aquest mes de maig, el Museu de Ciències Naturals és un centre de recerca reconegut per la Generalitat de Catalunya, fet que posa en valor la tasca d'investigació en diferents àmbits (sobretot, ratpenats, papallones i petits mamífers) impulsada per aquesta institució dirigida per Toni Arrizabalaga. El reconeixement facilitarà l'accés a  finançament, cosa que permetrà dur a terme projectes de més envergadura.
 
Precisament una de les línies d'investigació del MCN, la de lepidòpters, disposarà els propers 4 anys de 279.000 euros de finançament públic gràcies a un conveni que dóna  continuïtat al programa de seguiment de la biodiversitat, basat en els ropalòcers (papallones dürnes) com a bioindicadors de la salut dels ecosistemes a Catalunya. El Govern i el Patronat Municipal del Museu de Granollers signaran un conveni que permetrà seguir amb aquest programa que des de l'any 2002 fa un seguiment sistemàtic de les papallones per detectar canvis en el medi ambient, a través de 130 estacions de seguiment  i registres de dos milions de papallones.