El Club Natació Granollers ha esdevingut referent, segons el testimoni del seu president, Josep Maria Mas, a Les tertúlies de l'Arxiu

La sòcia Núria Marsal i l'esportista Aurora Morata també hi han compartit vivències a l'entitat; història local que s'incorpora a l'Arxiu Municipal

05 d'Abril 2017
+
Els testimonis d'aquesta tertúlia de l'Arxiu, el 4 d'abril, a Can Jonch / AMGr

En la trobada d'aquest dimarts, 4 d'abril, l'Arxiu ha recollit interessants experiències personals que ajuden a conèixer millor la història del Club Natació Granollers (CNG), amb motiu del 50è aniversari de l'entitat i de la recent donació del seu fons fotogràfic.

El president del CNG, Josep Maria Mas, ha destacat la importància del club i dels valors esportius que representa. En aquest sentit, Mas ha assegurat que el CNG «és un referent a tot el país i està molt ben considerat per les federacions».

Per la seva banda, Núria Marsal, una de les deu primeres sòcies d'aquest club, hi ha parlat dels anys viscuts a l'entitat -del 1972 al 2002-, quan hi treballava d'administrativa. Amb el seu testimoni, hem conegut millor la transformació esportiva del CNG, a través de les seves seccions, fins a les actuals.

Aurora Morata, entrenadora i gimnasta professional que va participar en els Jocs Olímpics de Moscou l'any 1980, ha recordat aquella dècada a la secció de gimnàstica del club. Morata va aconseguir la 25a posició en aquells Jocs, aleshores, la millor classificació en la història de la gimnàstica espanyola. A partir del setembre de 1980, va començar a fer d'entrenadora al gimnàs del Club Natació Granollers, on va viure moments difícils, a causa d'un incendi -l'any 1994- i fins a la construcció del nou gimnàs, l'any 2010. Actualment, és directora esportiva i coordinadora de les seccions masculina i femenina.

Aquests i altres testimonis enregistrats en la tertúlia d'abril s'incorporen a la secció Fonts Orals de l'Arxiu Municipal de Granollers (AMGr), com en anteriors trobades de Les tertúlies de l'Arxiu. Així, es podran consultar a l'Arxiu, com a documents sonors d'història local, explicada en primera persona. En aquesta ocasió, amb la participació d'una desena d'assistents.