Els efectes de la crisi han incidit en el balanç anual de la Policia Local

En el darrer recull d'actuacions i incidències d'aquest cos, presentat aquest matí, destaca la disminució dels accidents i de les denúncies de trànsit a Granollers

07 de Juny 2011
+

"Menor nombre de desplaçaments, major atenció, menys consum d'alcohol i menys vehicles censats a la ciutat" són causes que poden explicar la disminució d'accidents de trànsit registrats a Granollers durant l'any passat. Així ho ha assegurat l'inspector cap de la Policia Local, Lluís Colomer, durant la presentació de la Memòria d'aquest cos corresponent a 2010. Colomer i el regidor de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil en funcions, Juan Manuel Segovia, han coincidit en afirmar que es tracta d'alguns efectes de la crisi actual. Una situació econòmica que, en determinats aspectes, ha pogut beneficiar el darrer balanç anual de la Policia Local.

Les xifres més destacades de la Memòria són un 15% menys de denúncies de trànsit interposades i, sobretot, un 33,50% menys d'accidents de trànsit. Aquest segon percentatge és especialment destacable a Granollers, si tenim en compte que cal situar-se a l'any 1979 per trobar una xifra inferior d'accidents de trànsit registrats a la ciutat.

En la Memòria de 2010 també destaca, però, un 9% més d'atestats per delicte o falta penal instruïts per la Policia Local. Amb un fenòmen nou: l'augment continuat de robatoris de coure, ferralla, alumini i canonades, que també s'ha vinculat a la crisi.

A banda d'incidències i actuacions, l'alcalde de Granollers en funcions, Josep Mayoral, ha destacat que durant el darrer any s'ha aconseguit l'objectiu d'incrementar la presència al carrer de la guàrdia urbana; la policia de proximitat, que, a més de treballar per la seguretat, "ha ajudat a fomentar les bones pràctiques ciutadanes; el civisme". Mayoral ha afegit que, a més, la Policia Local i el Servei de Mobilitat han treballat plegats per disminuir l'índex d'accidents de trànsit. En aquest sentit, ha parlat també del foment de nous hàbits de mobilitat, amb l'ampliació de la zona per a vianants, la implantació de nous aparcaments i l'eliminació de barreres arquitectòniques. A tot plegat, segons Mayoral, durant l'any passat, s'ha sumat "l'increment de la coordinació i el desenvolupament i la definició d'accions conjuntes" amb la resta de cossos i forces de seguretat. En aquest sentit, l'alcalde de Granollers en funcions ha expressat un "compromís de continuïtat en aquesta línia".