Diumenge, acte central del Dia Internacional de les Dones a la Porxada

La programació inclou una vintena d'activitats, entre els dies 2 i 19 de març

29 de Febrer 2016
+
El diumenge 6 de març se celebra a Granollers l’acte central del Dia Internacional de les Dones.
 
La Porxada acollirà la lectura del manifest a càrrec de la Taula d’Igualtat de Gènere en què es reivindicarà els drets de les dones i la necessitat d'assolir l'apoderament, la plena igualtat i la visibilització del seu paper dins la societat. Abans, el públic podrà participar en l'activitat lúdica del  mantra de la dona. L'acte continuarà amb una performance a càrrec d'estudiants d'Arts Escèniques de l’institut Celestí Bellera i el lliurament dels premis de l’11è Certamen Literari De dona a dona i del Concurs de Cartells.
 
Diumenge a la Porxada també s'exposaran els cartells presentats al concurs i es podrà visitar l'exposició de fotografia "El feminisme està de moda", de la granollerina Júlia Perelló, fotògrafa autodidacta que ha comptat amb la participació de dones del Grup d'Ajuda al Maltractament (GAM) i del Grup d'Enfortiment Personal (GEP) del Centre d'Informació i Recursos per a Dones (CIRD). Són 13 imatges que mostren l'evolució de la moda i del vestuari en diferents moments de reivindicació i apoderament feministes. 
 
El programa que commemora el Dia Internacional de la Dona l'impulsa el CIRD i aplega una vintena d'activitats a l'entorn de  formació, treball, música, teatre, fotografia, literatura, educació, memòria... , que es faran entre els dies 2 i 19 de març
 
El dia 2 de març, la seu de la UGT Vallès Oriental acollirà una matinal formativa amb dues sessions: "Treu suc de la conciliació" i "Protecció social de la dona" (cal inscripció prèvia, tel. 93 870 42 58). 
El dia 5 de març (21 h), el Teatre de Ponent proposa un concert amb el Trio Satz (Marisa Badia, Laia Saperas i Marion Peyrol). 
El mateix dia (21 h), el Teatre Auditori programa l'obra Només són dones, emotives històries de dones víctimes de la repressió i la crueltat de la guerra (amb Míriam Iscla, Maika Makovski i Sol Picó) .  La representació anirà precedida (20.30 h) d'una performance de dansa, amb les joves granollerines Estel Ibars, M. José Conde, Mariona Vega i Nora Baylach, que és resultat d'un treball de reflexió i memòria a l'entorn de la dona i la guerra civil inclòs al projecte Coenzims, en què han participat dones del CIRD, el Gra i el TAG.
 
El dia 8 de març, el Centre de Serveis a les Empreses de Can Muntanyola acull la tercera edició del Networking de Dones Emprenedores,  organitzat per Empenta Granollers per promoure la trobada, l'intercanvi d'informació i el treball en xarxa entre aquest col·lectiu (cal inscripció prèvia: www.canmuntanyola.cat). El mateix dia, a l'Escola Municipal del Treball es farà una xerrada sobre professions masculinitzades adreçada a alumnes d'FP, a càrrec de dones amb feines tradicionalment considerades d'homes. A la taula hi haurà, entre d'altres, una policia, una mossa d'esquadra i una conductora de bus.  Encara el dia 8, les Tertúlies de l'Arxiu parlaran del treball de la dona a la fàbrica Roca Umbert (Can Jonch, 17 h) i Teatre de Ponent oferirà un espectacle de música i poesia, Dones sonores (21 h). 
 
El mateix teatre ha programat el muntatge Mulliers (dia 12, a les 21 h; dia 13, a les 19 h), de la cia. Endinsart, una situació situada en un futur en què el cromosoma Y ja no existeix.
El diumenge 13 de març (12 h, Escola Pia-edifici de secundària), acollirà la xerrada "Eduques igual els teus fills que les teves filles?", a càrrec de la Taula d'Igualtat de Gènere. 
El dijous 17 de març, els membres del club de lectura de la Biblioteca Roca Umbert comentaran el llibre 24 hores a la vida d'una dona, de Stefan Zweig (19 h). 
El dissabte 19 de març, l'Espai d'Arts de Roca Umbert organitza un taller visual i performatiu sobre teoria queer, a càrrec de l'artista Nataly Prada (l'activitat es farà de 10.30 a 14. 30 h i s'adreça a públic adult) . 
 
En l'apartat d'exposicions, el programa inclou la mostra de cartells presentats al concurs d'enguany del Dia de les Dones (al Gra, de l'1 al 16 de març); "El feminisme està de moda", de Júlia Perelló, mostra fotogràfica que es podrà visitar a l'Hospital de Granollers (del 8 al 20 de març) i a la Biblioteca Can Pedrals (del 21 al 31 de març); i "Dones a la fàbrica", una mostra que es podrà visitar a la façana de la Tèrmica de Roca Umbert a partir del 12 de març, cada cap de setmana (dissabte, de 18 a 20 h; diumenge, d'11 a 13 h). El mateix dia 12, s'hi farà una visita guiada, a càrrec d'Anna Maimir i Òscar Turull, llicenciats en història.    
 
Altres propostes incloses al programa vénen de la mà de l'Arxiu Municipal i es podran consultar al web: http://arxiufotografic.granollers.cat. Són el Document del Mes (una entrevista a una extreballadora de la fàbrica Roca Umbert) i "Dones i espai públic", fotos històriques de 1880 a 1940.