Anna M. Duran desgrana els seus records de la Fira de l'Ascensió en la lectura del pregó

L'acte de la Sala Tarafa va encetar la 65a edició de l'Ascensió, que els propers dies omplirà el Parc Firal i carrers i places d'activitats per a tothom

13 de Maig 2015
+
Anna M. Duran, en un moment del pregó de l'Ascensió
 Anna M. Duran i Casanovas, titular de l'Educem, centre d'ensenyament granollerí que ha dirigit per espai de 44 anys, va pronunciar ahir el pregó que donava inici a la 65a edició de la Fira i Festes de l'Ascensió, davant una Sala Tarafa ben plena. 
 
Abans, la pregonera va participar a la recepció municipal a la Sala de Govern i va signar en el llibre d'honor, acompanyada de la seva família i els representants municipals. En una iniciativa que s'estrena aquest any, els gegants de la ciutat, l'Esteve i la Plàcida, van ballar a la Porxada i van acompanyar el seguici fins a la Sala Tarafa.
 
El pregó d'Anna M. Duran va fer un recorregut pels seus records d'infantesa, sempre centrats en la ciutat de Granollers. Indrets emblemàtics, els estudis, botigues i comerços, alguns ja desapareguts... Anna M. Duran va parlar de la "gran vitalitat" de Granollers i d'una fira que ha anat creixent al mateix ritme que ho ha fet la ciutat. El record de les desfilades de cavalls i carruatges, les exposicions de cotxes, la Semana del Cine Español, la inauguració del Pavelló Municipal -el tercer de l'Estat-..., la fira és un indret "on tothom troba el seu espai". La segona part del pregó es va centrar en l'activitat professional de la pregonera, que enguany compleix 50 anys d'exercici de la docència, una "de les grans raons de la meva vida". Anna M. Duran va recordar i lloar la figura de professionals de l'educació cabdals de la ciutat i va centrar la part final del pregó en la seva família, amb un esment especial a la figura del seu pare, Esteve Duran, que va exercir de mestre durant 28 anys i gran aficionat a l'astronomia. Les excavacions de Josep Estrada, la Casa Molina, el concurs de roses de la Sala Tarafa, la música (va ser alumne de J. M. Ruera), i finalment, la visita de Camilo José Cela, l'any 1999, van ser altres records desgranats durant el pregó.
 
Anna M. Duran i Casanovas (Granollers, 1946), ha estat directora del centre educatiu Educem des de l’any 1969 fins al 2013 i actualment n'és la titular. Professora d'aquest mateix centre des del curs 1964-1965. Diplomada en Magisteri per  l’Escuela de Magisterio Ruiz Amado de Girona i màster en "Formació de Formadors: metodologies i gestió”. Ha estat presidenta de l’Associació d’Empresaris de Centres de Formació de Catalunya, del 1989 al 2004, i membre del Consell Escolar de Catalunya, del 1993 al 2007, en representació de Foment del Treball. Membre suplent del Consell Català de la Formació Professional, del 2000 al 2007,  també com a representant de Foment del Treball. Ha estat presidenta de la Fund. Privada Observatori Astronòmic Esteve Duran, des de 1997.  Entre els anys 1989 i 2011, ha estat la representat dels centres concertats al Consell Escolar Municipal. Membre, també, del Consell de la FP de Granollers, del 2009 al 2011. Ha estat vocal del Consell de Direcció del Servei Català de la Salut Regió Sanitària Centre, els anys 2002 i 2003, i membre de la Comissió de Formació de la Cambra de Comerç de Barcelona, del 1994 al 2008. Ha publicat l'Estudi de necessitats formatives dels comandaments intermedis (2003) i ha pronunciat conferències a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), en congressos, jornades i seminaris, a l'entorn de la creació d’empreses, la qualitat, la comunicació, la gestió, el mercat laboral, la formació com a impulsora de l’ocupabilitat de les dones, joves i adults, i la formació a Europa.