Del 26 al 30 de juny, Granollers viu la Granollers Cup

El torneig d'handbol base més important del sud d'Europa, que arriba a la quinzena edició, acollirà 253 equips de 13 països. Andorra i l'Uruguai, jugaran per primera vegada la Cup

25 de Juny 2013
+

Del 26 al 30 de juny les instal·lacions esportives i les places de Granollers, així com el Pavelló de les Franqueses del Vallès acolliran la quinzena edició de la Granollers Cup, el torneig d'handbol base que organitza el Club Balonmano Granollers amb l'objectiu de promocionar l'handbol i valors com l'esportivitat, el respecte i el joc net entre els més joves. Aquest any ens visitaran 253 equips (147 de masculins i 106 de femenins de 13 països): Andorra, Austria, Bòsnia, Brasil, Canadà, Corea, Dinamarca, França, Islàndia, Suècia, Uruguai, Noruega i Espanya (amb 23 equips), a més de 30 equips catalans.

Dimecres 26 de juny tindrà lloc la cerimònia d'obertura, a les 18.30 h amb la tradicional concentració dels equips a la plaça de la Porxada, i partits d'exhibició. Dijous 27, divendres 28 i dissabte 29 es disputaran els partits de classificació dels diferents grups i categories (aleví, infantil, cadet, juvenil i júnior, tant masculí com femení). La categoria cadet és la més representada en el torneig amb 54 equips masculins i 43 de femenins.

Debut d'Andorra i l'Uruguai

 

Noruega és el país amb més participació: 49 equips, mentre que Andorra, que disputarà la primera competició d'handbol base de la seva història, i l'Uruguai debuten en aquest torneig. A més, per setè any consecutiu, la Federació Internacional d'Handbol (IHF), juntament amb el Balonmano Granollers, organitzaran un curs d'àrbitres joves internacionals durant la celebració de la Granollers Cup. Són àrbitres arribats de Croàcia, Suècia, Suïssa, Kuwait, Estats Units, Xina, Corea, Egipte, Argentina, Rússia, etc.

 

En la presentació en roda de premsa d'aquesta quinzena edició de la Granollers Cup, el president del Club Balonmano Granollers, Josep Pujadas, ha destacat el bon nivell de resposta pel que fa al nombre de clubs que participen aquest any a la Cup. Segons ha dit, la Cup "és una extraordinària oportunitat per veure bon handbol, una finestra oberta al món". L'alcalde de les Franqueses del Vallès, Francesc Colomé ha remarcat que la Cup "també és una festa per a les Franqueses del Vallès" on es jugaran 128 partits dels més de 800 que es disputaran en total. De la seva banda, el president de la Federació Catalana d'Handbol Tomàs Moral ha destacat el model esportiu que representen els dos club implicats en la Cup, el Balonmano Granollers i l'AE Handbol les Franqueses. Daniel Laga, coordinador d'Esports de la Diputació de Barcelona, ha explicat la col·laboració de la Diputació de Barcelona amb la Cup, de la que ha dit que "és un esdeveniment que integra competició amb valors com la convivència i el treball en equip, amb un impacte turístic i econòmic que situa Granollers i comarca en el món".

L'alcalde de Granollers Josep Mayoral ha recordat la quantitat d'esdeveniments esportius que Granollers ha acollit en el primer semestre de l'any començant pel Mundial d'Handbol, el mes de gener, i acabant amb el Campionat Cadet d'Espanya d'Atletisme que es disputarà d'aquí a uns dies. També ha volgut remarcar l'extraordinària trajectòria dels equips base del Balonmano Granollers aquesta temporada i ha destacat la importància "de pujar les persianes per fer activitats" en aquests temps difícils així com la col·laboració públicoprivada per enfortir el teixit associatiu. També s'ha felicitat pel bon enteniment amb les Franqueses del Vallès ja que "quan el projecte és compartit, és més fort", ha dit.