Del 20 al 29 d’agost, la Festa Major de Blancs i Blaus de Granollers

La dissenyadora Nerea Molina ha creat la imatge de la Festa Major 2010

17 de Juny 2010
+

El seu cartell només té dos colors, el blanc i el blau, inspirat en la impressió que va tenir ara fa tres anys quan va arribar a Granollers, en el moment en que la ciutat es preparava per la Festa Major de Blancs i Blaus. La primera pregunta que li van fer va ser: “tu ets dels Blancs o dels Blaus”, la jove dissenyadora, natural de Múrcia, però granollerina d'adopció va retenir les sensacions que va copsar quan de sobte la ciutat es va anar transformant en les games de colors blanc i blau.

La dissenyadora defineix el seu cartell de senzill, sense cap element que distorsioni, fa homenatge als colors, al sentiment i a l'orgull dels Blancs i Blaus. Un joc tipogràfic que simula el joc continuat entre les dues colles que donen vida a la Festa Major. Blancs i Blaus són l'essència de la festa i la imatge d'enguany recrea el blanc i blau.

Teatre, Sarsuela i un musical per la Festa Major de Granollers

El Teatre Auditori de Granollers conjuntament amb el Teatre de Ponent han organitzat tres espectacles teatrals, un musical i un espectacle de màgia, a part de la tradicional sarsuela i els dos concerts de música de cambra de Festa Major. Les actuacions tindran lloc entre els dies 24 i 29 d’agost.

Durant la Festa Major es podrà gaudir d’una programació especial, en la qual  participaran cinc companyies professionals de teatre, l’Associació Musical Aula Lírica de Granollers i els alumnes i ex-alumnes de l’Escola Municipal de Música de Josep Maria Ruera.

El musical Nit de Sant Joan de Dagoll Dagom, inaugurarà la programació especial de Festa Major al Teatre Auditori de Granollers, dimecres 25 i dijous 26 d’agost a les 22.30 h. La nova versió de l’espectacle, 28 anys després de la seva estrena, és un cant a la festa, al foc i a la innocència. Un cabaret galàctic, amb esquetxos i números musicals on una sèrie de personatges viuran la seva particular revetlla en veure complits els seus desitjos més cobejats.

Continuant amb la festa, el divendres 27 hi haurà doble sessió d’espectacles. D’una banda, per els amants de la música, els alumnes de l’Escola Municipal de música Josep M. Ruera oferiran el Concert de Festa Major a les 21 hores a la Sala Petita del Teatre Auditori de Granollers. I d’altre banda, trobarem una doble sessió de l’espectacle La doble vida d’en John, a les 19 h i a les 22.30 h a la Sala Gran del Teatre. Una comèdia que té com a protagonistes a Joan Pera, Lloll Bertran, Rosa Serra, David Verdaguer, Enric Boixadera, Pau Ferran i Laia Pellejà. L’obra és una comèdia pensada per fer riure i per divertir-se a costa de les peripècies i estratègies que posa en marxa el protagonista.

El dissabte 28, es podrà gaudir també de dos espectacles. D’una banda, l’Escola Municipal de Música Josep Maria Ruera ofereix un segon Concert de Festa Major on participaran ex-alumnes de l’escola. La cita serà a les 21 hores a la Sala Petita del teatre. La segona proposta és l’espectacle de màgia, Sonrisa y magia, The sound of the magic a càrrec de Mag Lari a les 22.30 h a la Sala Gran. A dalt de l’escenari podrem trobar un showman capaç de fer aparèixer i desaparèixer coses al seu gust i, sobretot, disposat a fer il·lusionar al públic.

El diumenge 29 d’agost a les 19 hores tindrà lloc la representació de la sarsuela Gigantes y cabezudos al Centre Cultural de Granollers. Preparada per l’Associació musical Aula Lírica de Granollers i dirigida per Joan Garrido, engloba disciplines escèniques com el teatre, la dansa i el cant. A més a més comptarà amb la col·laboració dels geganters de Granollers i amb ballarins de jota professionals de la casa d’Aragó.

Pel que fa la programació del Teatre de Ponent, tindran lloc dos espectacles durant la setmana de Festa Major: d’una banda, els dies 24, 25 i 26 es representarà l’espectacle Desiguals de la companyia Teatre Gaudí. Amb repartiment de Maria Clausó, Karme Málaga i Laura Sancho, marra la vida de tres dones amb clau d’humor. D’altra banda, els dies 27, 28 i 29 d’agost serà Dani Pérez l’encarregat de posar la nota d’humor amb l’espectacle Cazando Gamusinos.  Aquest espectacle ens obre les portes del somriure a la vegada que ens ajuda a encetar una reflexió sobre si s’ha de treballar per viure o viure per treballar, amb grans dosis d’ironia i humor.

En definitiva, una Festa Major plena de propostes perquè tothom pugui trobar la que més li agradi.

VENDA D’ENTRADES

Teatre Auditori de Granollers
Taquilles del teatre: del 2 de juny al 9 de juliol, de dimecres a divendres de 17.30 a 20.30 hores; del 23 al 28 d’agost, cada tarda de 19 a 21 hores, i una hora i mitja abans de l’espectacle.
Tots els espectacles estan exclosos de descomptes

Teatre de Ponent
Taquilles del teatre: Una hora abans de l’espectacle.
Corró15, Centre Cultural-Cafè-Restaurant (c/Corró, 15): de dimarts a dissabte de 18 a 23 h
Reserves d’entrades i descomptes per a grups al telèfon 938 498 167:  de dilluns a divendres de 10 a 14 h 
Descomptes: 50% de descompte per als socis “Amics Teatre de Ponent” i 25% de descompte als carnets associats al teatre.
Servei de Telentrada de Caixa de Catalunya:
Tel. 902 10 12 12 i   (excepte Gigantes y cabezudos)

Les entrades anticipades per l’espectacle Gigantes y cabezudos es venen al
Teatre Auditori de Granollers

Per la compra d’entrades anticipades del musical Nit de sant Joan de Dagoll
Dagom, un DVD de l’espectacle de regal (vàlid per compres fetes abans del 9 de juliol i fins a exhaurir existències).

Com cada any, la recapta

La recapta comença aquesta setmana, divendres 18 de juny. Està oberta a tots els comerços de la ciutat que vulguin col·laborar amb la Festa Major aportant 60 €. Els comerços que col·laboren amb la recapta es converteixen en punts d’informació de la Festa (tenen material de promoció i informació de la Festa). El 12  de juliol es tanca la campanya de La Recapta que espera rebre la col·laboració d’un centenar de botigues de la ciutat.

La botiga de Festa Major a la Sala Tarafa

La Botiga de Festa Major canvia la ubicació, passa de la Casa de Cultura Sant Francesc a la Sala Tarafa (c. Corró, 47), que serà l'espai de venda i productes de festa. La botiga obrirà les seves portes el divendres 20 d’agost fins al diumenge 29. Es mantindrà un mostrador únic per venda de mocadors i gots reutilitzables, per tal d’agilitzar aquest servei per a l’usuari que només vulgui comprar un mocador i/o un got.

Una de les novetats d'enguany és el Catàleg de Productes de la Festa Major que estarà disponible a la pàgina web blancsiblaus.cat a partir del 20 de juliol.

Nou canal de comunicació, informació de Festa Major per SMS

L'Ajuntament de Granollers té un nou canal de comunicació amb la ciutadania que és l'enviament de missatges al mòbil (SMS). Les persones interessades a rebre informació puntual (en cas de canvi o anul·lació d'actes o informació de darrera hora) sobre Festa Major poden donar-se d'alta a aquest servei a la web municipal: 

Una pirotècnia de la Corunya, Madrid o València dispararà el castell de focs d’artifici

Del 6 al 10 de juliol a la Punta del Miracle de Tarragona (puntualment a les 22.30 h) se celebra el 21è Concurs Internacional de Castells de focs artificials Ciutat de Tarragona, que inclou la cinquena edició Premi especial "Festa Major de Granollers-Trofeu Blancs i Blaus" que atorga l'Ajuntament de Granollers per un valor de 18.000 € a l'empresa de la península Ibèrica millor classificada entre les participants en aquest certamen. Les empreses pirotècniques que poden optar a disparar el castell de focs d’artifici de cloenda de la Festa Major el proper 29 d’agost al Parc Firal són:

 Pirotècnia Penide (Corunya). Participa al Concurs el dimarts 6 de juliol 
 Pirotècnia Vulcano (Madrid). Participa al Concurs el dijous 8 de juliol
 Pirofantasia Carlos Caballer (València). Participa al Concurs el dissabte 10 de juliol

Tota la informació a www.blancsiblaus.cat