Del 2 al 5 de juny, Fira de l'Ascensió

Aquest dijous 2 de juny a les 18 h al Parc Firal s'inaugura la 61a edició de la Fira de l'Ascensió. El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Ambient, Josep M. Pelegrí, ha excusat la seva presència. Assistirà en representació de la

02 de Juny 2011
+

El Parc Firal de Granollers amb 45.000 metres quadrats s'hi exposaran les principals marques d'automòbils, els sectors consolidats com l'oci, el turisme i la gastronomia. També hi haurà representació de l'agricultura, la ramaderia i la indústria.

La Fira de l'Ascensió d'enguany acollirà 170 expositors, set restaurants, deu empreses a la carpa Jugar x Jugar, 2.000 m2 destinats a l'automoció i interessants destinacions turístiques com la del Valle del Alagón, a Cáceres, que repeteix presència a la Fira, i els parcs naturals del nord de Sardenya i Còrsega: el Parco di Porto Conte, el Parco Nazionale dell'Asinara, el Parco Nazionale de'll Arcipelago di La Maddalena, el Parc Marin International des Boches de Bonifacio i el Parc Naturel Régional Corse. A més hi vendran els seus productes els elaboradors dels parcs catalans dins l'estand de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona:

Actes destacats al Parc Firal

Divendres 3 de juny

12 h Carpa de Campionats JugarxJugar
Presentació del Primer Campionat de Verbàlia de les escoles de Granollers, amb Màrius Serra, Oriol Comas

Dissabte 4 de juny

A les 12 h a la Mostra Gastronòmica de la Fira de l'Ascensió

El Gremi d'Hosteleria del Vallès Oriental ret un homenatge al desaparegut cuiner Santi Santamaria. Es farà lliurament d'una placa a  Xavier Pellicer, cuiner de Can Fabes.

A les 12.30 h Lliurament de premis del setè campionat d'Espanya de Carcassone. A la carpa Jugarx Jugar
 
20 h Carpa JugarxJugar
Lliurament de premis del Cinquè concurs Ciutat de Granollers de creació de jocs

Les principals marques  del sector de l'automoció

La presència del sector de l'automòbil ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Unió Empresarial Intersectorial (UEI) i la Unió d'Empresaris d'Automoció que ens permetrà poder veure els últims models de les principals vint marques de cotxes: Audi, Alfa Romeo, Citroën, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Kia, Lexus, Mercedes, Nissan, Opel, Peugeot, Renault Trucks, Seat, Skoda, Suzuki, Tata, Toyota i Volkswagen. També hi seran presents les marques de caravanes Alba i Cargol.

7a Mostra Gastronòmica amb set restaurants

A més, podrem gaudir de la Mostra Gastronòmica que aquest any arriba a la setena edició i que ha comptat amb la col·laboració en l'organització del Gremi d'Hoteleria del Vallès Oriental. S'hi podran degustar plats de set restaurants de la comarca: Os Galegos (Granollers); Restaurant Gran Olla (Granollers); La Muga (Les Franqueses); El Pla Restaurant (La Torreta); Riera de Ciuret (Fogars de Montclús); Granularios (Granollers) i la Trattoria La Fontana Di Carlo (l'Ametlla del Vallès), des de dijous al vespre fins al migdia de diumenge, que tindran un preu entre 2 i 7 euros.

Més espai per  per a Jugar x Jugar

JORNADA  DE JOCS TRADICIONALS
Divendres 3 de juny, dissabte 4 i diumenge 5. De 10 h a 14 h i de 16 h a 20 h
Jocs gegants, de taula, de punteria, d'estratègia, d'habilitat, de curses i esportius    
Zona esportiva

PRESENTACIÓ DE JOCS
De divendres a diumenge. Tot el dia
Carpa Jugar x Jugar
A càrrec de José Carlos de Diego i autors inèdits

El públic familiar podrà passar-s'ho bé amb les propostes lúdiques de la carpa Jugar x Jugar que aquest any incrementa espai fins a arribar als 450 m2. L'associació Ayudar Jugando s'encarregarà de la dinamització d'aquests espais aportant la seva gran ludoteca. A més, aquest any augmenta l'oferta d'activitats d'oci que acompanyen la proposta Jugar x Jugar, entre les quals diversos campionats i tornejos de jocs de taula.
Destaca, a més, la cinquena edició del Concurs Ciutat de Granollers de Creació de Jocs, al qual s'hi han presentat 161 jocs, dels quals 25 de Catalunya, 51 de la resta de l'Estat i 85 d'altres països. El guanyador ha estat Brett Gilbert, de Cambridge (Gran Bretanya), amb Oracle Pathway, creador d'un joc ràpid i elegant, en el qual cal endevinar quines cartes jugaran els altres jugadors a partir d'informacions parcials i esbiaixades.

L'oferta es complementarà en els diversos espais lliures de la Fira amb activitats com passejades amb poni, jocs tradicionals, agility o un torneig de futbol per a benjamins.
D'altra banda, l'estand municipal estarà dedicat a promocionar Granollers. Fotografies i un vídeo de ciutat mostraran al visitant de la Fira la ciutat de Granollers des de cinc punts de vista: l'entorn, l'economia, la cultura, l'esport i l'educació. Veure la ciutat des d'aquestes perspectives permetrà conèixer com és Granollers en cadascun dels àmbits. Una ciutat que té una posició estratègica i que es transforma amb una economia diversificada. Granollers és una vila oberta que avança amb el protagonisme de la ciutadania i que té uns equipaments de referència i una oferta cultural i esportiva per a tothom.

A la Fira, a peu o en autobús

Per facilitar l'accés al Parc Firal, l'Ajuntament de Granollers posa a disposició autobusos gratuïts, des de divendres 3 fins a diumenge 5, que surten de la plaça de la Constitució fins a arribar a la rodonda del passeig Fluvial amb el carrer del Camp de les Moreres, amb una freqüència de pas de deu minuts. Ben a prop del recinte firal se situaran les atraccions, que ocuparan els carrers camí de Can Bassa i Londres.