Del 16 al 18 de desembre, Dóna'ns memòria a Can Jonch

Es busquen fonts orals, fotografies, retrats, cartes, objectes i documents particulars vinculats a l'època de l'exili al final de la Guerra Civil espanyola

17 de Desembre 2010
+

Una campanya de recol·lecció de memòria inèdita sobre la ruta de l'exili arriba a Granollers. Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau  acollirà durant tres dies la trobada amb testimonis que puguin donar detalls de l'època de l'exili al final de la Guerra Civil espanyola. Emulant les campanyes de recol·lecció de sang, l'Associació In Albis engega una campanya de recol·lecció de memòria històrica inèdita que porta per nom: Dóna'ns Memòria.

Totes aquelles persones que van viure o van ser testimonis d'aquell èxode humà poden posar-se en contacte amb In Albis, Associació per la Difusió Cultural i l'Educació, donansmemoria@inalbis.org o trucant al 687 15 99 88. Es busquen fonts orals, fotografies, retrats, cartes, objectes i documents particulars vinculats a aquella època que seran degudament digitalitzats i conservats, i que permetran enriquir el nostre patrimoni memorístic a través d'un futur projecte expositiu i un documental.

Totes les entrevistes i el material que es reculli es dipositarà a l'Arxiu Municipal de Granollers per a poder ser consultat de manera íntegra, ampliant així, la secció de Fonts Orals que compta amb més de 80 testimonis, i que es complementa amb el fons fotogràfic de l'època i els documents relacionats.

La campanya Dóna'ns memòria ha passat per Figueres, Agullana, la Jonquera, Girona, i ara, Granollers. La ruta escollida vol incidir en el coneixement d'un fet que marca el nostre passat: l'obligat exili de molts republicans que van haver de fugir de l'amenaça feixista. Per això el recorregut que farà el projecte per les poblacions de la ruta de l'exili, esdevé fortament simbòlic.