La cura dels malalts mentals, primera xerrada de l'any de l'Aula de la Salut

Serà dimecres que ve, 18 de gener, a càrrec del psiquiatre Emilio Rojo

12 de Gener 2012
+

La setmana que ve es reprèn el cicle de xerrades de l'Aula de la Salut, una iniciativa de la Fundació Hospital Asil de Granollers, l'Institut Català de la Salut i l'Ajuntament de Granollers.  

"Programa Proenfa, enfocat als cuidadors de malalts mentals" és el títol de la primera xerrada, a càrrec del Dr. Emilio Rojo, psiquiatre del Complex Assistencial en Salut Mental - CASM Benito Menni, que tindrà lloc al Centre Cívic Palou, dimecres que ve, 18 de gener, a les 7 de la tarda. El programa Proenfa d'entrenament i capacitació per a familiars i cuidadors de persones amb trastorns mentals greus és una eina de formació per enfortir i millorar les habilitats i estratègies del cuidador d'una persona que pateix una malaltia mental greu. Amb sessions teòriques i pràctiques, s'aborden els problemes més freqüents en la vida quotidiana del malalt per millorar-ne la qualitat de vida i la convivència familiar.

Aquest és el programa de xerrades previstes per a aquest curs, fins al maig: 

"Al·lèrgies alimentàries en la infància", a càrrec de la Dra. Pilar Llobet Agulló, pediatra i al·lergòloga. Dimecres 15 de febrer, a les 19 h, al Centre Cívic Can Bassa. 

"Com vèncer el tabac?", a càrrec de la Dra. Lídia Roig, metgessa de família de l'ABS La Garriga. Dimecres 14 de març, a les 19 h, al Centre Cívic Can Gili. 

"Trastorn obsessivocompulsiu (TOC)", a càrrec de la Dra. Blanca Navarro, psiquiatra del CASM Benito Menni. Dimecres 18 d'abril, a les 19 h, al Centre Cívic Palou

"Sexe, joc i emocions", a càrrec d'Encarna Gascón, llevadora del PASSIR Granollers. Dimecres 16 de maig, a les 19 h, al local de l'Associació de Veïns Congost (c. de Maria Palau, 19-21, Pavelló Municipal del Congost)