Cultura emprenedora a les escoles

Enguany l'escola Salvador Espriu s'ha incorporat al projecte, juntament amb l'escola Granullarius i l'Escola Municipal Salvador Llobet, que ja va participar el curs 2012-2013

27 de Gener 2014
+
Els alumnes de l’escola Salvador Llobet i del Granullarius presentant els seus productes, el curs passat

Granollers continua, per tercer any consecutiu, amb el projecte Cultura Emprenedora a l'Escola a través de la creació de cooperatives escolars organitzades i gestionades pels alumnes de 5è i 6è de primària. Amb l'objectiu d'incrementar la creativitat, la innovació i l'esperit emprenedor, enguany s'incorpora al projecte l'escola Salvador Espriu juntament amb l'escola Granullarius i l'Escola Municipal Salvador Llobet, que ja va participar el curs 2012-2013.

El projecte, impulsat per la Diputació de Barcelona, aposta pel model cooperatiu com a filosofia empresarial de base, perquè aporta un sistema de gestió democràtica i participativa i reforça una vessant de responsabilitat social. Per això, el procés empresarial de creació, organització i gestió d'una cooperativa a l'escola té la finalitat de fomentar l'esperit emprenedor que ajudi a adquirir valors, habilitats i capacitats com competència lingüística, cultural, social i ciutadana, matemàtica i competència en el coneixement i la interacció amb el món físic.

Sis cooperatives escolars

Durant el curs lectiu, els alumnes aprenen a posar en marxa un projecte d'emprenedoria, gestionen un microcrèdit i produeixen petits articles que després vendran als mercats municipals. Així, durant el primer trimestre s'han organitzat en assemblea, han redactat els estatuts i han fet els tràmits administratius. Les escoles ja han constituït les sis cooperatives escolars. A l'escola Granullarius, la classe de 6è A ha format la cooperativa "25 PETITES IDEES", i la de 6è B ha constituït "UN TOC D'ART". Pel que fa a l'Escola Municipal Salvador Llobet, els alumnes de 5è A han creat "FÈNIX SHOP", mentre que 5è B han organitzat "COOPCAT". I a l'escola Salvador Espriu, els alumnes de 6è A han constituït "COPRIU", mentre que 6è B són "PETITS ARTESANS".

En aquests moments inicien un estudi de mercat per tal de triar els seus productes definitius, un procés destinat a vendre'ls al mercat municipal al mes de maig.