Convocat el Concurs de Música Jove. Rock a l'Ascensió 2012

El concurs s'obre a qualsevol estil musical i s'adreça a joves de 16 a 35 anys

23 de Març 2012
+

L'Ajuntament de Granollers convoca per desè any el Concurs de Música Jove. Rock a l'Ascensió 2012, amb algunes novetats importants respecte les darreres edicions. D'una banda, el concurs es dirigeix als músics joves, d'entre 16 i 35 anys, i s'obre a qualsevol estil musical, tot i que manté el nom que l'ha fet conegut. Enguany, els concerts tindran lloc a Nau B1, el nou Centre de Creació i Difusió Musical de Roca Umbert.

Els grups interessats, que han de tenir un mínim de dos components de la comarca, tenen fins al dia 20 d'abril per apuntar-se a través de la pàgina www.grajove.cat - rumbmusical.wordpress.com. Juntament amb la inscripció, cal presentar una maqueta en format CD amb almenys quatre cançons originals, fotocòpia del DNI dels components, currículum artístic del grup, ryder tècnic i imatges en format digital, al CUB, espai d'assaig musical (tel. 93 870 52 46) o bé al GRA, equipament juvenil (tel. 93 842 66 84).

El jurat, format per persones vinculades a la comunicació, formació, creació, producció i difusió musical, seleccionarà nou maquetes d'entre les presentades, més dues de reserva. Els concerts es faran a Nau B1 de Roca Umbert, en dues fases. Una primera el dissabte 12 de maig, en què actuaran en directe els nou grups amb un repertori de 30 minuts de durada cadascun, que inclourà els quatre temes de la maqueta. Una segona fase el dissabte 19 de maig, en què actuaran els tres  seleccionats de la primera fase, amb un repertori de 40 minuts. D'aquest concert sortirà el grup guanyador del concurs.   

Els tres grups que arribin a la segona fase i el guanyador, sortiran del vot del públic assistent als concerts (30 % del total de la puntuació) i del vot del jurat (70 % restant). Aquest darrer valorarà la composició musical, la interpretació i la posada en escena de cada grup.

El grup guanyador rebrà mil euros (subjectes a retenció), gravarà un concert en estudi amb els equips de VOTV - Vallès Oriental Televisió del qual disposarà del DVD corresponent, farà una sessió professional de fotografies i tocarà en un concert programat en un escenari de la Festa Major 2012.