Continuen les activitats amb motiu de la Setmana Europea de l'Energia Sostenible

Divendres es farà la jornada "Podem arribar a un edifici amb consum zero?", a Roca Umbert

10 de Juny 2015
+
Grup d'alumnes provant uns captadors termosolars construïts per ells mateixos amb material reciclat a Roca Umbert, l'any passat.
Continuen les activitats amb motiu de la Setmana Europea de l'Energia Sostenible amb diverses iniciatives. Aquests dies, es fan tallers escolars a la Tèrmica de Roca Umbert, en què participen alumnes de les escoles Ponent i Educem. L'activitat es titula "Amb la casa sí que s'hi juga!" i l'objectiu és promocionar l'estalvi d'energia a la llar.
 
D'altra banda, el Col·legi d'Aparelladors organitza el dia 12 de juny  al CTUG de Roca Umbert una jornada sota el títol “Podem arribar a un edifici amb consum zero?”, centrada en l'estalvi energètic en l'edificació i adreçada tant a professionals com a particulars. La jornada  començarà a les 10 del matí amb una conferència sobre la certificació energètica dels edificis, a càrrec d'Antònia Sentías, tècnica de l'Institut Català d'Energia (ICAEN); seguirà amb exemples de telegestió per a l'eficiència energètica, a càrrec de Pere Clos i Albert Estapé, d'Estabanell Energia; tot seguit es visitarà  la planta comarcal de compostatge, on es genera energia amb biogàs. A continuació es farà una xerrada sobre energies renovables en l'edificació, sistemes passius d'estalvi energètic i altres mesures que podem incorporar en els edificis per reduir-ne els requeriments energètics i fer-los autosuficients. Al final del matí es visitarà la Tèrmica i s'obrirà el debat sobre la necessitat d'evolucionar cap a una economia blava en el transcurs d'un refrigeri ofert pel restaurant El Gato Verde.
 
Les inscripcions per participar a la jornada, que és gratuïta,  poden fer-se a través del telèfon  93 860 32 06  (Servei Municipal de Medi Ambient) i a:mediambientespaisverds@ajuntament.granollers.cat 
 
El mateix dia 12, a les 20 h, la Tèrmica proposa la conferència “A la llum de la química”, amb el divulgador científic i expresentador del programa de TV3 Quèquicom Marc Boada, que combinarà el contingut teòric amb el pràctic. Els assistents experimentaran en directe amb fenòmens relacionats amb l'emissió de llum, la descoberta del foc, dels metalls, de la pólvora o de l'electricitat.   
 
El mateix recinte de Roca Umbert acollirà, durant el mes de juliol, activitats lligades a la Setmana de l'Energia, en què participaran els nens i nenes dels casals d'estiu.