El Consell Econòmic i Social prepara propostes per al Pla de xoc 2013

Aquest any l’Ajuntament de Granollers torna a destinar un milió d’euros de romanent de tresoreria a un nou Pla de xoc per fer front a la crisi econòmica

28 de Febrer 2013
+

El mes de juny de 2012 es va posar en marxa un Pla de xoc destinat a programes de promoció econòmica i atenció social dotat en un milió d’euros per cobrir les situacions de risc i d’exclusió social generades per la crisi econòmica i financera. Periòdicament el Consell Econòmic i Social es reuneix per tractar diversos temes, entre els quals fa seguiment del Pla de xoc 2012 i ja està treballant en propostes per al proper Pla. L’Ajuntament destinarà, novament, un milió d’euros a mesures concretes d’atenció social i promoció econòmica.

68 plans d’ocupació contractats i 500 beques atorgades

El Pla de xoc 2012 ha permès, en l’àmbit del foment de l’ocupació, contractar 68 persones en plans d’ocupació. S’han concedit mig miler de beques de menjador, escola bressol, esports i casals d’estiu. 42 joves participen de programes formatius i d’inserció laboral.
D'altra banda continuen obertes la convocatòria de subvencions a les empreses de Granollers per contractar joves, així com la de subvencions a persones emprenedores de Granollers per finançar els interessos dels préstecs.

Foment d'iniciatives per estimular les inversions locals

El finançament de projectes empresarials és un dels factors que frenen la recuperació econòmica. Amb tot, apareixen noves fórmules de finançament de projectes empresarials que poden ser accessibles a les persones emprenedores de la ciutat. És el cas de la signatura d'un conveni de col·laboració entre Granollers Mercat i BANC ( Bussines Angels Network Catalonia) que facilita la programació periòdica de trobades entre  persones emprenedores i els inversors privats vinculats a BANC. De fet, molts projectes empresarials poden optar a aquesta forma de finançament. Un bon escenari de futur seria l'existència d'un grup d'inversors de Granollers, interessats en contribuir al desenvolupament de noves iniciatives empresarials, de micro-empreses, i compromesos amb la creixement econòmic de Granollers.

El Consell Econòmic i Social format, per la regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Granollers, la Cambra de Comerç, la Unió Empresarial Intersectorial- Cercle d'Empresaris (UEI- CERCLEM); l’organització empresarial P.I.M.E.C; la Federació d’Associacions Empresarials del Vallès Oriental F.A.E.V.O, UGT, CCOO, S.A.T. Agrícola de Granollers; el fòrum de Comerç i Turisme i els grups municipals amb presència al consistori: PSC, CiU, PP, ICV-EUiA i Acció Granollers, i presidida per l'alcalde Josep Mayoral.