Comença la inscripció als cursos, tallers i activitats de la Xarxa de Centres Cívics per al mes de juliol

El diumenge 15 de juny la XCC organitza una nova edició del Ral·li Fotogràfic "Granollers es revela"

03 de Juny 2014
+
Els centres cívics fan un taller sobre el món de la bicicleta.
Aquesta setmana s'obre el termini per apuntar-se a les activitats de la Xarxa de Centres Cívics (XCC) per al mes de juliol. Com ja és habitual, l'oferta té un doble caràcter lúdic i formatiu, i s'adreça a tots els públics, amb un apartat dirigit especialment als nois i noies. 
 
Les més de cinquanta activitats que recull el programa s'organitzen en quatre àrees temàtiques. En salut i creixement personal, destaquen, com a novetat, els cursos de cosmètica natural d'estiu per aprendre a tenir cura de la pell; creativitat emocional a través de l'artteràpia i PNL (Programació Neurolingüística), "line dance" (balls en línia sense parella per mantenir-se en forma), massatge pel benestar, i ioga i meditació a la natura. Altres propostes d'aquesta àrea són els tallers de memòria i d'activament cognitiu per a la gent gran i el taller sobre com hem de parlar perquè els infants i adolescents ens escoltin.
 
 En expressió i creativitat, s’ofereixen cursos d'escriptura de relats de viatge, tècniques d’improvisació amb la guitarra, bijuteria en cuir, iniciació al "patchwork" i "scrapbook" amb la tècnica"modeling paste". El cicle "Tasta la dansa" farà una aproximació a la dansa i l'expressió corporal per a tots els públics i edats (no cal formació prèvia) i al taller de grappling, es donaran eines de defensa personal.  Dins de l'àrea de terra i fogons, trobem cursos de com elaborar diferents tipus de gaspatxos; com fer orxata, gelats i batuts refrescants de temporada; preparació de vermuts originals i cuina de barbacoa. I a tecnologia i recursos, s'ofereixen  cursos de bricolatge de supervivència (nivell avançat), composició electroacústica amb l'Orquestra Electrònica del Vallès i un taller sobre el món de la bicicleta (com triar-la, mantenir-la, reparar-la, fer sortides...). 
 
En l'apartat de propostes per a nois i noies, trobem la versió infantil del cicle "Tasta la dansa", un taller de jocs amb aigua (per a infants de fins a 6 anys) i "jiu jitsu" infantil (art marcial i defensa personal).  
 
El període per apuntar-se a totes aquestes activitats acaba el dia  20 de juny i la inscripció pot fer-se  de manera  presencial  a qualsevol dels centres cívics en horari d'atenció al públic (de dilluns a dijous, de 16 h a 21 h, i divendres de 17 h a 21 h), i també en línia a través de l'adreça:  www.granollers.cat/centrescivics_inscripcions 
 
La programació sencera es pot consultar a: www.granollers.cat/centrescivics i també a Facebook.
 
 
Inscripcions al Ral·li Fotogràfic "Granollers es revela"
 
El diumenge 15 de juny se celebra una nova edició, la 16a, del Ral·li Fotogràfic "Granollers es revela". Els interessats a participar-hi ja poden apuntar-se, directament als centres cívics, a través de www.granollers.cat/centrescivics_inscripcions   o bé el mateix dia del ral·li, de 9 a 11 del matí,  a la Porxada, punt d'inici de l'activitat i on es donaran a conèixer els quatre temes obligatoris marcats per l'organització (Xarxa de Centres Cívics i Assoc. Fotogràfica Jaume Oller). 
 
El preu de la inscripció és de 7 € per als adults i de 3 € per als infants (de fins a 14 anys), i dóna dret a les còpies 10 x 15 i a l'esmorzar.  Un jurat qualificat atorgarà quatre premis en la categoria infantil, i un primer i un segon premi en la categoria d'adults, a més de quatre premis a la millor foto per tema proposat i un de simbòlic a la millor imatge, triada per votació popular. Els premis estan dotats amb vals d'entre 100 i 300 euros bescanviables per material fotogràfic. Totes les col·leccions s'exposaran del 7 al 21 de juliol al Centre Cívic Palou i el dia 15 de juliol es farà públic el veredicte. 
 
Aquest any, amb l'objectiu d'arribar a nous públics, s'ha organitzat el concurs "I love Ral·li" a la xarxa Instagram, per escalfar motors de cara al dia 15 de juny. Concretament, fins al dia 10 de juny, es podran penjar les fotografies que s'indiquin al compte @ccivics_granollers d'acord amb les bases d'aquest concurs organitzat pel grup Igersvoriental (instagramers del Vallès Oriental) i la XCC.  Els participants optaran a premis com un àlbum Instagràfic, inscripcions gratuïtes al ral·li, una càmera lomogràfica, una impressió fotogràfica en cartró - ploma de 40 x 60 o un sopar per a dues persones.  Més informació: www.granollers.cat/rallifotografic
 
 
Mostra artesanal als centres cívics
 
D'altra banda, entre els dies 11 i 30 de juny, quatre equipaments de la Xarxa de Centres Cívics acolliran les exposicions dels treballs artesanals dels participants als tallers que s'han fet durant el curs. 
El calendari de les mostres és el següent: 
 
Centre Cívic Palou
De l'11 al 24 de juny - Inauguració: 11 de juny, 19.30 h
Centre Cívic Jaume Oller
Del 16 al 20 de juny - Inauguració: 16 de juny, 19. 30 h 
Centre Cívic Can Bassa
Del 17 al 27 de juny - Inauguració: 17 de juny, 19.30 h
Centre Cívic Nord
Del 19 al 30 de juny - Inauguració: 19 de juny, 19.30 h