Cinquanta alumnes participen a cursos de formació i inserció laboral

Els programes pretenen fomentar la inserció laboral i la continuitat formativa de joves d'entre 16 i 21 anys

28 de Juny 2013
+

Aquest divendres, 28 de juny, el Centre Vallès (C. Veneçuela, 86), ha acollit l'acte de cloenda de la setena promoció d'alumnes dels Programes de Qualificació Professional Inicial - Programa de Transició al Treball (PQPI-PTT). Els cursos, desenvolupats per l'Ajuntament de Granollers des del curs 2006-2007, cobreixen una necessitat de servei públic de qualitat, adreçat a joves, d'entre 16 i 21, que volen formar-se professionalment per una via alternativa als cicles formatius de Grau Mitjà, així com obtenir el Graduat en ESO. Enguany els programes han comptat amb la participació d'un total de 55 alumnes.

Continuïtat formativa i inserció laboral

En total 14 alumnes han finalitzat el Curs d'Auxiliar en Vendes, Oficina i Atenció al Públic, formació que s'ha desenvolupat al Centre Vallès i l'Institut Catrles Vallbona.
Al Curs d'Auxiliar de Fabricació Mecànica i Instal·lacions electrotècniques, realitzat al Centre Vallès i a l'Escola Municipal del Treball (EMT), han participat 14 alumnes. Els 13 restants, han finalitzat el Curs d'Auxiliar d'Hosteleria: Cuina i Serveis de Restaurant i Bar, que a banda del Centre Vallès també es desenvolupa al Gremi d'Hosteleria.

Pel proper curs, dels 41 alumnes que han finalitzat aquests cursos, 9 s'han matriculat per fer un cicle formatiu de grau mitjà, 13 per cursar Mòdul C a l'escola d'adults, 12 es prepararan per la prova d'accés dels cicles formatius de grau mitjà, 2 alumnes cursaran altres estudis, 3 es dedicaran a la recerca de feina i 1 d'ells ja s'ha incorporat al món laboral. D'altra banda, 5 alumnes tenen possibilitats d'una inserció i continuïtat laboral a les empreses de pràctiques.

Programa de sonorització i escenografia

A banda dels cursos PQPI-PTT, el divendres també ha tingut lloc l'acte de cloenda del curs de formació bàsica en escenografia i sonorització dels esdeveniments, organitzat per l'Associació Dimas per a la inserció social. Aquest curs, en el qual han participat 15 alumnes, dels quals han finalitzat 9, té com a objectiu introduir els alumnes en el món dels esdeveniments i donar cobertura a actes culturals, quant a muntatge de les infrastructures necessàries, la imatge i la sonorització.