Centenars de persones recorden el bombardeig que va patir Granollers, ara fa 73 anys

Uns 750 estudiants de centres educatius de la ciutat han confeccionat uns treballs gràfics sobre valors, que s'exposen a la carretera

31 de Maig 2011
+

Aquest dimarts 31 de maig, el cementiri de Granollers ha acollit l'acte memorial en commemoració del 73 aniversari del bombardeig, inclòs al programa Granollers Vila Oberta a la Pau. A les 9 i cinc minuts del matí, a la mateixa hora que la ciutat va ser bombardejada, el dimarts 31 de maig de 1938, s'han reunit un centenar de persones per recordar les víctimes del bombardeig. Una ofrena floral i l'acompanyament musical de Clàudia Pujol (cello) i Núria Margalef (flauta travessera) han servit per pensar en silenci en els tràgics fets que van marcar la història de Granollers, ara fa 73 anys.

En acabar l'acte de record a les víctimes del bombardeig al cementiri, els actes de commemoració s'han traslladat al centre de Granollers, on disset escoles i set-cents alumnes de 5è i 6è de primària, més el grup de joves estudiants del Projecte Nouvinguts, han participat a l'activitat Compartim valors a la plaça de Maluquer i Salvador; a la tarda, entre 18 h i 18.30 h, hi participen els centres oberts i les escoles d'adults. Els estudiants han confeccionat unes lones en què, a partir d'un treball en grup, han representat gràficament un valor (l'amistat, la justícia, la llibertat, el respecte,...). El resultat és un treball plàstic col·lectiu plasmat en una trentena de lones que estan penjades als fanals de la carretera. Per la plaça Maluquer han passat tots els alumnes per mostrar una síntesi del seu treball en un mural que ha confeccionat l'artista grafiter de Granollers Pau Sampera. Els estudiants també han escolatat el testimoni de persones que van viure el bombardeig i han passejarat per la carretera per veure la feina de la resta de grups. Durant el matí, les places de la Porxada i Maluquer i Salvador han esdevingut espais on dipositar les flors per la pau.