Cdigital Granollers punt de trobada de la xarxa 2.0 a Catalunya

14 de Març 2011
+

Ponències, seminaris, tallers formatius i activitats relacionades amb les tecnologies de la informació i la comunicació centren el programa de Cdigital Granollers, que es durà a terme a Granollers divendres 25 i dissabte 26 de març. Organitzat pel Centre Tecnològic i Universitari de Granollers, amb la col·laboració de Catmèdia, les quartes jornades de la Catosfera esdevindran el punt de trobada dels bloggers i la xarxa 2.0 a Catalunya. Una bona oportunitat per conèixer les noves tendències a la xarxa a través de les xerrades, trobades i activitats de formació organitzades pel Centre Tecnològic i Universitari de Granollers (CTUG) i l'Ajuntament de Granollers.

Programa de la quarta edició de la Catosfera

La quarta edició de la Catosfera posa el focus en Twitter, l’eina de 140 caràcters que no només ha revolucionat el món de la comunicació sinó que ha esdevingut darrerament eina de mobilització ciutadana i de canvi polític, per exemple, als països àrabs.

Per aquest motiu la Catosfera 2011 es titula “Del blog al microblog” i tindrà el soci director de Roca&Salvatella, Genís Roca, fent la ponència inaugural. Especialista en les lògiques socials de l'anomenada Web 2.0 i a incorporar la xarxa i les tecnologies a l'estratègia de les organitzacions., Roca és un divulgador expert de la societat xarxa i un reconegut ponent.

Divendres 25 de març a les 18h es farà la inauguració institucional que anirà seguida de la ponència de Genís Roca i de la primera taula rodona (vegeu programa). Sota el títol “Del blog al microblog, la revolució dels 140 caràcters”, el director del diari Ara, Carles Capdevila, l’emprenedor d’èxit 2.0, Dídac Lee i el director de l’ACN, Saül Gordillo parlaran dels canvis socials i en la comunicació que han portat les TIC i més concretament els microblogs.

Dissabte 26 hi ha programades cinc taules rodones sobre esports, empreses, tendències, música i humor a la xarxa. Al matí destaca especialment la taula sobre l’empresa catalana a les xarxes socials, amb Xavier Berneda (director de marketing de Munich Sports) Albert Castellón (director general de Moritz) i Núria Tarré (directora comercial d’Spanair). La tarda de dissabte serà per la cultura, la música i l’humor, amb la periodista Xantal Llavina, Valentí Sanjuan (vist i no vist), Jaïr Domínguez (La segona hora) o Adrià Serra (cap de nous continguts de El Terrat).

Programa

DIVENDRES 25 de MARÇ

De 18 h a 18.15 h Inauguració institucional de la Catosfera 2011 amb la presència de:

Sr. Carles Flamerich, Director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació (Generalitat de Catalunya)
Sr. Josep Mayoral i Antigas, Alcalde de Granollers.

De 18.15 h a 18.45 h Ponència inaugural de la Catosfera 2011: “Què en quedarà d’aquests temps de xarxes?”

Genís Roca, soci director de RocaSalvatella.
El fet digital està transformant la nostra realitat social i econòmica i ens sacseja amb constants novetats on res és estable i costa veure què en quedarà. Les eines canvien (de blogs a microblogs), els projectes passen (de SecondLife a MySpace), però sobre tot canvia el fet social: què vol dir ser ciutadà en temps de xarxes?. Participació, pertanyença, identitat, propietat... què en quedarà després d'aquests temps de xarxes?
Genís Roca és especialista en les lògiques socials de l’anomenada Web 2.0 i a incorporar la xarxa i les tecnologies a l’estratègia de les organitzacions. Ha estat també director general d’Infonomia, la xarxa degana d’innovació dedicada a analitzar i explicar els factors que transformen les organtzacions i la societat.

De 18.45 h a 20.30 h Taula inaugural: Del blog al microblog. La revolució dels 140 caràcters.

Saül Gordillo (director de l’ACN)
Dídac Lee (emprenedor)
Carles Capdevila (director del diari Ara)
MODERA: Miquel Martín Gamisans (Catmèdia)

A partir de les 21 h: Sessió de Networking Tweets&Beers al Bar La Troca

DISSABTE 26 de MARÇ

D'11 a 12.30 h: Els esports  a la xarxa. Periodistes esportius davant de nous públics. Interactivitat

Jordi Costa (periodista de RAC1)
Jordi Borda (periodista de Catalunya Ràdio)
Abraham Clotet (cap de producte diari Sport)
MODERA: representant del FC Barcelona

12.30 h a 14 h: L’empresa catalana a les xarxes socials. Incrementar les vendes o fidelitzar el client? Tendències de futur. 

Xavier Berneda (director de marketing de Munich)
Núria Tarré (directora comercial d’Spanair)
Albert Castellón (director general de Moritz)
MODERA: Oriol López (L'Econòmic)

De 16 h a 17.30 h: Tendències 2.0. Caçant novetats a la xarxa. FB, Tw, Youtube, espais per a nous creadors.

Jonàs Sala (Verkami)
Xantal Llavina (periodista)
Valentí Sanjuan (Vist i no vist)
MODERA: Rosa Romà (Bassat Ogilvy / Living the City)

De 17.30 h a 19 h: Música en xarxa, el nou paradigma. Nous públics i nous models de negoci. La construcció de la cultura catalana a Internet.

Álvaro Martínez (Müsica Lliure)
David Mullor (Ix)
Arnau Sabaté (A viva veu)
MODERA: Jordi Riba (Viasona)

De 19:30 h a 21 h: Un nou gènere d'humor és a la xarxa. Riem del mateix?  La dimensió global del gènere a Internet.

Jaïr Dominguez (RAC1)
Sergi Llorens (Microbis.net)
Adrià Serra (Nous continguts - El Terrat)
MODERA: Joan Ferrús (guionista)

A partir de les 21 h: Sessió de Networking Tweets&Beers al Bar La Troca

I A MÉS A MÉS…
De dijous al dissabte, durant tot el dia. Speaker corner i zona networking al bar de La Troca
Estand de punta de venda. El material més freak de la xarxa catalana, a càrrec de Productes de la Terra
Accés gratuït a Internet al CTUG i rodalies gràcies a la col·laboració amb Guifi.net

Més de 250 inscrits a l'oferta formació en noves tecnologies

La programació té tres propostes diferenciades per a tres públics: professionals, ciutadania en general amb inquietuds sobre les noves tecnologies i persones interessades en el món 2.0. El paquet formatiu en noves tecnologies Cdigital Granollers 2011 permet apropar als professionals  tendències emergents, com per exemple, el desenvolupament aplicacions per iphone i les nous reptes en l’àmbit dels continguts audiovisuals i mobilitat.
Aquesta oferta formativa obre una línia perquè empresaris, professionals i directius profunditzin en l’àmbit de les noves tecnologies i el màrqueting a internet. A més es programa una oferta de proximitat oberta a tota la ciutadania per tal de lluitar contra l’escletxa digital.

Granollers forma part de la xarxa de ciutats per a treballadors mòbils

Tercer lloc és el nom de la xarxa de ciutats per a treballadors mòbils. Una iniciativa que dóna servei aquelles persones que treballen i socialitzen fora de casa i l'oficina. Per facilitar la seva feina es promocionen els punts de connexió wi-fi que hi ha a la ciutat  s'ofereix un cabdal de transferència de 256 kb, i està enfocat a la navegació. La connexió a internet està limitada a determinats continguts. Per tant, no es permet la descàrrega massiva de continguts audiovisuals, l’ús de la telefonia IP ni la videoconferència i l’accés a pàgines web està limitat per motius ètics. Aquestes limitacions són necessàries per complir els requisits que la Comisión Nacional del Mercado de las Telecomunicaciones imposa.

Els 12 espais wi-fi per connectar-se gratuïtament a Internet a Granollers són:

plaça de la Corona
plaça de la Porxada
Centre Cívic Palou
Centre Cívic Can Bassa
Centre Cívic Nord
Centre Cívic de Can Gili
La Troca. Centre de Cultura Popular i Tradicional
Biblioteca Roca Umbert
Biblioteca Can Pedrals
Centre Tecnològic i Universitari de Granollers (CTUG)
Equipament Juvenil GRA
Teatre Auditori de Granollers
Properament hi haurà un nou espai wi-fi al pavelló poliesportiu Congost i a la plaça Llibertat

Tercer lloc està promogut pel Centre d'Innovació de Microsoft i l'Ajuntament de Barcelona i pretén donar visibilitat als espais wi-fi més enllà de la ciutat. Granollers és amb Cardedeu, Manresa i Barcelona, la quarta ciutat catalana que forma part d'aquesta iniciativa.

La programació completa i les inscripcions ja es poden fer a Cdigital Granollers.