"Artesans cervesers al Vallès", nova exposició del projecte de centres cívics Fabricant Respostes

S'inaugura el 7 de març al centre cívic Nord, i a partir del 24 de febrer s'obre la inscripció a les activitats paral·leles, amb visites a microcerveseries del territori i tast de cerveses vallesanes

20 de Febrer 2014
+
"Artesans cerverses al Vallès" és la segona proposta del projecte sobre artesania Fabricant Respostes.

Després del món dels lutiers, el projecte Fabricant Respostes de la Xarxa de Centres Cívics presenta una segona proposta de descoberta del fet artesanal i es fixa en el procés d'elaboració de la cervesa, de la mà dels productors de la comarca; artesans que reivindiquen un producte responsable en relació amb el consumidor, el material emprat i el procés seguit, que majoritàriament han començat fent cervesa a casa i que després s'han professionalitzat, fruit de la passió d’elaborar i consumir el que es coneix com  "cerveses vives".


L'exposició, que s'inaugura el dia  7 de març al centre cívic Nord,  explica el procés de manera molt didàctica, des que es planteja una recepta determinada fins que s'embotella.  Es podran veure els diferents ingredients d'una cervesa artesana i  com els treballen cinc productors del territori, com són ART Cervesers, de Canovelles; As Cervesa Artesana, de Montornès; L'Hort del Barret, de Granollers; Cervesa Moon, de Lliçà d'Amunt; i Catalan Brewery, de Mollet. La mostra inclou un mapa del panorama cerveser a Catalunya, que exemplifica el creixement que ha viscut els darrers anys el sector de les microcerveseries, i explica el fenomen dels "homebrewers", persones que fan la cervesa a casa sense finalitats comercials.

L'exposició es podrà visitar fins al dia 30 d'abril, de dilluns a dijous, de 16 a 21 h, i divendres, de 17 a 21 h. L'entrada és lliure.


El projecte expositiu sobre els artesans cervesers inclou un seguit d'activitats paral·leles:


-Visita a dues microcerveseries de la comarca: As Cervesa Artesana (14 de març, 19 h) i  ART Cerversers (3 d'abril, 18 h)


-Tast de cervesa vallesana, a càrrec d'Albert Barrachina, jutge internacional IBC de cerveses (19 de març, 19 h, centre cívic Nord)


-Cervesa i gastronomia, a càrrec de Toni Romero, xef, i Edgar Rodríguez, somelier (1 d'abril, 19 h, centre cívic Can Gili)


-Taula rodona: "Els nous reptes de la cervesa artesana. Productors i consumidors en diàleg", amb la moderació de Carmen Alcaraz, de l'associació Cultura Gastro (dia pendent de determinar de la darrera setmana de març)


Excepte l'exposició i la taula rodona, la resta d'activitats són de pagament. Les inscripcions poden fer-se a partir del 24 de febrer als centres cívics o a: www.granollers.cat/centrescivics_inscripcions

Més informació: 

http://wp.granollers.cat/fabricantrespostes

www.granollers.cat/centrescivics