Aquest cap de setmana, Agromercat "productes d'aquestes terres"

Una quinzena de parades amb “els productes de la terra” ocuparan la plaça de la Porxada el 28 i 29 d’octubre

28 de Octubre 2011
+

L’Agromercat  “Productes de la Terra”, organitzat pel Consell Comarcal del Vallès Oriental i subvencionat per la Diputació de Barcelona, compta amb la col•laboració dels ajuntaments de Sant Celoni, Mollet del Vallès i Granollers que són els municipis que acullen els mercats.

A l’Agromercat es podran veure, degustar i comprar una gran diversitat de productes alimentaris artesanals com: embotits i xarcuteria; làctics i formatges; pa, coques, bunyols i xurros; vins, caves i cerveses; productes d’horta, llegums, bolets i herbes; conserves, mel i melmelades; plats precuinats; entre altres. L’horari comercial de l’agromercat serà divendres de 16.30 a 20.30 h i dissabte de 10 a 14 i de 16.30 a 20.30 h

L’obertura de l’agromercat es fa aquest divendres a les 18 h, amb la presència del president del Consell Comarcal, José Orive;  l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral i  la regidora de Promoció Econòmica, Andrea Canelo, que faran un recorregut per les parades de l’Agromercat i podran degustar i parlar amb els productes que participen a la fira. També, a partir de les 17 h d’aquesta tarda es fa un taller dirigit especialment als nens i nenes. “El joc del planter” a través del joc els infants podran conèixer les llavors, les plantes i aprendre a fer planter.

La finalitat dels “Agromercats Productes d’Aquestes Terres”,  és poder establir una xarxa de comercialització estable de productes agroalimentaris de qualitat, autòctons o de base territorial, produïts o transformats majoritàriament a la comarca del Vallès Oriental o properes. Es vol promoure el consum responsable i la venda directe, sense intermediaris, donant al consumidor la possibilitat de poder conèixer i parlar amb els productors.

Són productes fets  de forma artesanal i amb matèries primeres de proximitat i de molta qualitat. El primer agromercat organitzat pel Consell Comarcal es va fer l’any 2004, i actualment es fan a Sant Celoni, Granollers i Mollet una vegada a l’any.