Amics de la Ciutat de Granollers promou l'exposició "Nus de la Transició. Fotografies de Jordi Morgadas (Jeff Milton)"

Es presenta dijous que ve al Museu de Granollers i recull el fenomen del "destape" femení emmarcat entre els anys 70 i 80

27 d'Abril 2011
+

Dijous que ve, 5 de maig, a les 8 del vespre, es presentarà al Museu de Granollers "Nus de la Transició. Fotografies de Jordi Morgadas (Jeff Milton)", una exposició sobre la trajectòria professional d'aquest fotògraf granollerí entre els anys setanta i vuitanta, sobre el nu femení. La mostra s'emmarca als anys de la Transició, entre la mort de Franco i el 1980, durant el període de permissivitat sexual conegut com a "destape". Jordi Morgadas en va ser un dels protagonistes i sota el pseudònim de Jeff Milton va fer fotografies per a revistes com "Interviú", "Playboy" i "Penthouse", una selecció de les quals s'exposaran al Museu i permetran endinsar-nos en l'estètica eròtica de l'inici de la democràcia.

L'exposició, impulsada i produïda per l'associació Amics de la Ciutat de Granollers, podrà visitarse fins al 10 de juliol.

Jordi Morgadas, un fotògraf granollerí de reconeixement internacional

Fotògraf granollerí nascut l'any 1946, inicia la trajectòria professional als 18 anys com a "freelance". El 1971 obre un estudi fotogràfic juntament amb Dolors Porredón, al carrer de Girona, i dos anys després, un segon a Barcelona, des del qual desenvolupa la seva carrera fotogràfica en el món de la moda i la publicitat, especialitzat en roba íntima i nu femení.

Des de l'any 2002, viu i treballa a Osca. Ha publicat en revistes internacionals com "Yes", "Interviú", "Playboy" i "Penthouse". Ha guanyat premis d'àmbit mundial i ha estat cofundador de diverses entitat vinculades a la fotografia professional. L'any 2007 va publicar el llibre "Desnudos de la Transición" (editorial GH), que recull les fotografies publicades durant aquella època, en què la censura l'obligava a signar amb el pseudònim de Jeff Milton, format amb les inicials del seu nom.