Alcaldes per la Pau fa sentir la seva veu per fomentar de la pau arreu del món

La 8a Conferència Executiva d'Alcaldes per la Pau, celebrada a Granollers, clou amb un manifest signat per representants de les 15 ciutats de l'Executiva de Mayors for Peace. Una de les organitzacions més grans del món, més de 5.000 ciutats adherides, que

10 de Novembre 2011
+

L’entitat té com a objectiu el treball en favor de la pau, el desarmament i especialment l’eliminació de les armes nuclears. Mayors for Peace treballa per aconseguir que l’any 2020, el 75è aniversari del bombardeig atòmic de 1945, el món s’hagi alliberat de l’amenaça nuclear. En aquest sentit part de les conclusions de la 8a Conferència Executiva han fet especial èmfasi en la campanya per a eliminar totes les armes nuclears l'any 2020.

Mayors for Peace promouran les següents accions per focalitzar l'objectiu de Visión 2020:

- Desarrollar una colecta de firmas para una petición popular conducida por todas las ciudades miembro que pida la negociación de una convención sobre armas nucleares y entregar estas peticiones a las autoridades más apropiadas.

- Infundir un sentimiento de urgencia y estimular el impulso para convocar una reunión de alto nivel que reúna a gobiernos y expertos en Hiroshima paralelamente a la octava Conferencia General de Alcaldes por la Paz en Agosto de 2003.  

- Conmemorar el umbral de las 5.000 ciudades con una nueva exposición de carteles disponible para informar directamente a millones de ciudadanos sobre el impacto de un ataque nuclear sobre una ciudad; el impacto de una guerra nuclear sobre cambios climáticos catastróficos que provocarían una hambruna global; la desviación constante de recursos escasos de las necesidades humanas y urbanas hacia las armas nucleares y los gastos militares relacionados; y el papel de los líderes de las ciudades que se esfuerzan en desempeñar a través de la campaña Visión 2020 de Alcaldes por la Paz.

- Consolidar y ampliar las alianzas estratégicas con ONGs internacionales.

- Hacer públicos exhortos y/o declaraciones para reclamar un mundo libre de armas nucleares para que sean mandados a los destinatarios apropiados en el momento adecuado y de manera eficaz.

- Trabajar con las ciudades miembro, las ONGs y los ciudadanos concienciados en regiones específicas para desarrollar maneras de influenciar a sus gobiernos para que trabajen para la abolición de las armas nucleares y que promocionen las actividades de soporte a actividades concretas.

- Desarrollar delegaciones de alcaldes y desarrollar acciones reclamando la abolición de las armas nucleares en las Reuniones de los Comités Preparatorios en 2012, 2013, 2014 y durante la Conferencia de revisión de TPN 2015.

El año decidido para concluir la convención sobre armas nucleares será el 2015. Para lograr este objetivo pedimos por la presente que los gobiernos nacionales sigan los pasos siguientes:
1.    Presionar a los estados poseedores de armas nucleares, incluso a los no integrantes de NPT, de que desactiven el estado de alerta nuclear inmediatmente, que dejen de lado todo el desarrollo nuclear y los programas de armas nucleares, y que empiecen negociaciones concretas para una convención para armas nucleares.

2.    Mandar a embajadores para el desarme a unirse con alcaldes, funcionarios de la ONU, parlamentarios y representantes de las ONGs en la Conferencia General de Hiroshima en Agosto de 2013 para desarrollar una hoja de ruta que nos guiará hacia un mundo libre de armas nucleares para 2020.

Granollers ha acollit des de dilluns 7 de novembre i fins aquest dijous, dia 10 l'alcalde d’Hiroshima i president d’Alcaldes per la Pau, Matsui Kazumi, i els alcaldes i representants de les següents ciutats:

·    Hiroshima (Japó)
·    Nagasaki (Japó)
·    Hannover (Alemanya)
·    Malakoff (França)
·    Manchester (Regne Unit)
·    Volgograd (Rússia)
·    Ieper (Bèlgica)
·    Biograd na Moru (Croàcia)
·    Frogn (Noruega)
·    Halabja (Iraq)
·    Fongo-Tongo (Camerun)
·    Granollers (Espanya)
·    Representants de Federació Argentina de Municipis

Mayors for Peace és un exemple de treball en xarxa d’una de les organitzacions municipalistes més grans del món, compta amb més de 5.000 ciutats adherides de 150 països i regions. Això significa que representa més de mil milions de persones. Més de 300 municipis d’Espanya són membres d’Alcaldes per la Pau, dels quals més de 200 són de Catalunya i 120 de la província de Barcelona. Des de l'any 2005, Granollers és una de les ciutats adherides al moviment d'Alcaldes per la Pau i, des de 2009, forma part de la seva Executiva mundial, ostentant en l'actualitat una de les vicepresidències representada per l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral. Granollers lidera des de fa anys la gestació del moviment d'Alcaldes per la Pau a Espanya.