Agraïment públic, amb projecció d'un històric documental, per commemorar el Dia Internacional del Patrimoni Audiovisual

L'Ajuntament agraeix l'aportació de les persones que han fet donació de filmacions, dipositades a l'Arxiu Municipal de Granollers

25 de Octubre 2011
+

Aquest dijous, 27 d'octubre, a les 18 h, la sala de plens acollirà un acte de commemoració del Dia Internacional del Patrimoni Audiovisual, una jornada proclamada per la UNESCO l'any 2005. Així, l'Ajuntament de Granollers se sumarà a una celebració pensada per conscienciar la població mundial de l'elevat risc de perdre el nostre patrimoni audiovisual, si no se'n fa una conservació adient.

En aquest acte, es farà un agraïment públic a totes les persones que, al llarg d'anys, han fet donació d'alguna pel·lícula o documental a l'Ajuntament. Aquestes filmacions formen part del fons de l'Arxiu Municipal de Granollers, per conservar-les i posar-les a disposició de la ciutadania. Es tracta d'enregistraments que han donat els seus autors o bé, els seus propietaris.

Els donants, convidats a aquest acte, són Antonio Alcalde, Marta Artigas, Lambert Botey, Gabriel Montagud, Jaume Ortuño, Lluís Rovira Redorta, Joan Sallent i Jordi Saurí. Entre altres representants municipals, els acompanyaran l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, i la regidora de Cultura i Comunicació, Alba Barnusell, que els hi agrairan públicament la seva contribució al fons audiovisual de l'Arxiu Municipal de Granollers i els lliuraran un obsequi institucional.

La pel·lícula, sobre el Congrés de Cultura Catalana de 1977

Tot seguit, dins el mateix acte, es projectarà el documental Congrés de Cultura Catalana de 1977(14'), donat per Lambert Botey, sobre els actes que es van fer al Pavelló Municipal d'Esports el 18 de febrer de 1977.

Lambert Botey, Joan Corbera, Jaume Ortuño, Jordi Pagès i Jaume Pujal són els autors d'aquesta filmació, que també es podrà veure en aquest web. Més informació a l'Arxiu Municipal de Granollers, c. de Sant Josep, 7, telèfons 93 842 67 62 i 93 842 67 37, a/e: arxiu@ajuntament.granollers.cat.)

La pel·lícula original, produïda per l'Associació Cultural, és en format "super 8 mm" i l'Arxiu Municipal de Granollers l'ha digitalitzada per afavorir-ne la conservació i la difusió.